Hulpaanbod

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

1 - 18 jr

Ambulant

Het opvoeden van kinderen gaat niet altijd vanzelf. Zeker wanneer er meerdere problemen zijn in een gezin. Niet alleen met opvoeding, maar bijvoorbeeld ook met schulden, relaties of een verslaving. Elker kan ouders en kinderen helpen. Dit doen we met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG): een aanpak voor het hele gezin.

Wat is IAG?

Met IAG biedt Elker hulp thuis. Onze hulp hangt af van de problemen die er zijn. We kunnen helpen met de opvoeding, maar ook met wonen, werk, instanties of het sociale netwerk. Het doel van de behandeling is dat kinderen (weer) veilig thuis kunnen blijven wonen.

  • Opvoedingsproblemen
  • Ontwikkelingsproblemen
  • Verslavingsproblemen
  • Gedragsproblemen van kinderen
  • Schulden

Hoe werkt IAG?

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bestaat uit drie stappen. De hulp die wij bieden wordt afgestemd op de problemen die jij en je gezin ondervinden.

Stappenplan

  1. Samen met een gezinsbehandelaar van Elker wordt er in kaart gebracht welke problemen er zijn. Ook kinderen doen mee. We ordenen problemen, denken na over oplossingen en stellen doelen. Deze fase duurt meestal vier tot zes weken.

  2. Samen gaan we aan de slag met deze doelen. We bespreken wat er goed gaat. Maar ook waar het nog niet lekker loopt. We geven ouders en kinderen adviezen en tips over hoe zij met elkaar problemen op kunnen lossen. 

  3. Met elkaar hebben we gewerkt aan oplossingen. Maar hoe zorgen gezinnen ervoor dat het goed blijft gaan? In deze fase helpen wij het gezin.  

Aanmelden

Je kunt een verwijzing krijgen voor dit traject van het lokale wijkteam, de huisarts, medisch specialist of een professional van Centrum Jeugd en Gezin.

Ga naar het volledige aanbod