Hulpaanbod

IAG bij chronische problemen (voorheen SGB)

0 - 18 jr

Ambulant

Als er verschillende, complexe problemen op meerdere leefgebieden in een gezin spelen, is specialistische ambulante gezinsbehandeling van Elker een stevige stap naar de juiste oplossing. 

Met ouders werken we aan een veilige en gezonde omgeving voor kinderen en jongeren om in op te groeien. Dit doen we door methodisch en doelgericht te werken én door de moeilijkste dingen bespreekbaar te maken. Met elkaar, voor de juiste hulp.

Ambulante gezinsbehandeling van Elker is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.  De gezinsbehandeling is gericht op het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van ouders, het verminderen van gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen bij kinderen en het versterken van het netwerk van het gezin. We komen bij gezinnen thuis én bieden behandelingen op locatie.

IAG bij chronische problemen

Ook voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen die weinig motivatie voor hulpverlening hebben, zijn onze ambulante specialisten er. De problematiek is vaak chronisch en het vertrouwen in hulpverleners is laag. Met praktische ondersteuning op maat en flexibiliteit wat betreft frequentie en duur van de behandeling, voegt de hulpverlener in het gezinssysteem in. Samen maken we ruimte om tot herstel van vertrouwen in hulpverlening en doelgerichte behandeling te komen.   

Ga naar het volledige aanbod