Hulpaanbod

Specialistische GezinsBegeleiding (SGB)

0 - 18 jr

Ambulant

Niet elk gezin kan na een intensieve gezinsinterventie direct zelfstandig verder. Soms is er gewoon nog even hulp nodig zodat gezinnen kunnen blijven oefenen met dat wat zij geleerd hebben.

Wat is specialistische gezinsbegeleiding?

Een ambulant hulpverlener van Elker komt thuis in het gezin. Tijdens een SGB-traject wordt er geoefend met de aangeleerde vaardigheden die zijn opgedaan tijdens een behandeltraject, op een laagdrempelige manier.

  • Ondersteuning na afgesloten behandeling

Hoe werkt SGB

Binnen vijf dagen na de aanmelding nemen we contact met je op. We maken een eerste afspraak en het gezin krijgt meer informatie over de hulpverlening.

Werkwijze

  1. Samen met de gezinsbehandelaar (van de afgesloten hulp) heb je vastgesteld dat de doelen behaald zijn, maar dat het nog niet lukt om ze zonder hulp vast te houden. Hiermee gaan we aan de slag.

  2. Door middel van diverse methodieken (rollenspellen e.d.) helpt de hulpverlener om met je de doelen aan de slag te gaan. Er is veel aandacht om elkaar leren kennen, je eigen verhaal kwijt te kunnen en er achter te komen wat je nodig hebt in de hulpverlening. Gezinnen hebben vaak veel hulpverlening gehad en daarom is het opbouwen van wederzijds vertrouwen erg belangrijk. Ook ondersteunen we jou en het gezin m.b.t. de afstemming met de andere betrokken hulpverleners.

  3. Elk half jaar evalueren we met jou en de overige hulpverlening hoe het gaat. Er wordt dan gekeken naar wat goed gaat en wat er nog nodig is.

Ga naar het volledige aanbod