Als pleegouder lever je een belangrijke bijdrage aan de toekomst van een kind

Pleegouders gezocht

Glow in the dark, wie doet mee?

Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. In deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd door de gezamenlijke pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen.  Dit zijn Elker, William Schrikker Stichting Gezinsvormen en het Leger des Heils.

Op 3 november (Haren, Gn) en 8 november (Veendam) organiseren de gezamenlijke pleegzorgaanbieders een 'Glow in the dark Wandeling' Dit is een wandeling voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg, pleegouder is, of op een andere manier pleegzorg een warm hart toedraagt. We vertrekken op 3 november om 20.00 vanaf het MKD in Haren aan het Cantersveen 4. Op 8 november 20.00 starten we vanaf het MKD in Veendam aan het Sont 16. De bedoeling is om op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek te gaan over pleegzorg. Om informatie te krijgen, te delen of ervaringen uit te wisselen.

Lijkt het je leuk om mee te wandelen? Je bent van harte welkom! Je kunt je opgeven via het volgende mailadres: vvo@elker.nl

 

Informatieavonden

Wil jij als pleegouder een kind een veilige plek bieden? Elk kind verdient het om op te groeien in een gezin waar hij of zij aandacht, rust en stabiliteit krijgt. Soms zijn de problemen in een gezin zo groot dat dit (tijdelijk) niet mogelijk is. Voor deze kinderen zoeken we pleegouders. Mensen die een kind een veilige plek kunnen bieden. Voor een weekend of 24/7 voor een korte of langere periode. Denk jij er wel eens over na om pleegouder te worden? Voor mensen die hierover nadenken organiseren we regelmatig informatieavonden. Kijk hieronder voor meer informatie.