Over Elker

Adviezen corona op Elker locaties

De coronamaatregelen zijn allemaal opgeheven, wel zijn er nog adviezen. Hierbij leggen we graag uit hoe wij met deze adviezen omgaan.

Het kabinet heeft de laatste coronamaatregelen geschrapt. Dit betekent dat je bij klachten niet meer thuis hoeft te blijven en geen zelftest meer hoeft te doen. Dat heeft minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid bekendgemaakt. Corona is geen pandemie meer, maar bevindt zich in de zogeheten endemische fase. Deze fase betekent dat het virus bij het dagelijkse leven hoort. De minister roept iedereen wel op verstandig te zijn en hygiënemaatregelen na te blijven leven. Hierbij kun je denken aan hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig handen wassen en binnenshuis voor goede ventilatie zorgen. Bij klachten moet je voorzichtig blijven en afstand houden tot anderen, zeker tot mensen met een kwetsbare gezondheid.

Wij volgen het advies van de minister hierin. We blijven binnen Elker de hygiënemaatregelen stimuleren en vermijden onnodige risico’s.

Afstand houden & begroeten

Het houden van anderhalf meter afstand is niet meer verplicht. Voel jij je echter prettig bij het houden van afstand, dan houden we daar rekening mee.
Een hand geven hoeft niet om elkaar met respect te begroeten, dus voel je vrij om een boks, zwaai of glimlach daarvoor te gebruiken!