Hulpaanbod

Behandelgroepen (24-uurs)

12 - 18 jr

24-uurs behandelgroepen

Soms gaat het thuis niet meer. De problemen zijn te groot en geven teveel spanning in het gezin. De 24-uurs behandelgroep biedt dan uitkomst. Kinderen verblijven een tijdje bij Elker. Wij zorgen voor rust, veiligheid en stabiliteit. De kinderen kunnen zich focussen op de behandeling, zodat ze na een tijdje thuis weer samen verder kunnen.

Wat is een 24-uurs behandelgroep?

Kinderen krijgen in een behandelgroep 24 uur per dag begeleiding van Elker. Onder meer bij wonen, onderwijs en vrije tijd. Ze kunnen zich focussen op de behandeling en krijgen de gelegenheid om te oefenen met gedrag. Thuis wordt de strijd en de spanning verminderd. Dit biedt het kind en het gezin even ruimte: om problemen een plekje te geven of om na te denken over hoe het verder moet.

Veel voorkomende problemen

  • Spanningen in het gezin
  • Tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen
  • Jongeren met een psychiatrische stoornis

Hoe werkt de behandelgroep?

Elker wil kinderen en jongeren zoveel mogelijk in de thuissituatie helpen. De 24-uurs behandelgroep is daarom een tijdelijke oplossing. Ons doel is altijd om behandeling thuis weer mogelijk te maken. We hebben verschillende behandelgroepen. Bij de één ligt de nadruk op het omgaan met problemen. Bij de ander op het herstel van psychiatrische problemen. In welke groep het kind terecht komt, hangt af van de hulp die het nodig heeft. Uiteraard informeren we ouders uitgebreid over de gang van zaken.

Verwijzing

Het lokale wijkteam, de huisarts, medisch specialist of professionals van Centrum Jeugd en Gezin kunnen kinderen verwijzen naar de 24-uurs behandelgroep.

Ga naar het volledige aanbod