Informatie over aanmelden

Elker is een tweedelijnszorgaanbieder. Dit betekent dat er een verwijzing nodig is om zorg van Elker te ontvangen. Gemandateerde hulpverleners, huisartsen, medische specialisten, familierechters of medewerkers van een Gecertificeerde Instelling kunnen kinderen, gezinnen bij Elker aanmelden. 
 

Hoe snel wordt er gestart met hulp?

Wij kunnen doorgaans snel starten met de gevraagde hulp. Hoe eerder een behandeling start, hoe beter. Wij nemen altijd binnen 5 werkdagen contact met de cliënt op. Het vervolgtraject start dan het liefste zo snel mogelijk daarna, maar altijd binnen 6 weken na het eerste contact. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de gewenste behandeling. Bij crisis en situaties waarin de veiligheid van kinderen en jongeren in het geding is wordt altijd binnen 24 uur, of wanneer dit nodig is, direct zorg geleverd.
 

Vragen of advies

Team aanmelding & Advies staat op werkdagen  van 8.30 tot 17.00 uur klaar voor ouders, jongeren, collega’s en verwijzers om vragen te beantwoorden. Dit kunnen vragen zijn  over aanmeldingen, verschillende behandelingen van Elker, maar ook kun je hier terecht voor collegiaal overleg. Wanneer nodig kan een medewerker ook aansluiten bij een (zorg)overleg.

Telefonisch is het team te bereiken op telefoonnummer  050-5239494. Ook kun je mailen met vragen naar aanmelding@elker.nl.