Hulpaanbod

Behandelgezinshuis

4 - 12 jr

Als een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen en ook wonen in een pleeggezin niet mogelijk is, biedt een behandelgezinshuis een veilige woonplek.

Wat is een behandelgezinshuis?

Behandelgezinshuizen bieden kinderen van 4 tot 12 jaar die niet meer thuis kunnen wonen, een veilige plek. Deze kinderen hebben bovendien complexe problemen, zoals ernstige trauma’s, waardoor ze (nog) niet klaar zijn om in een regulier (pleeg)gezin op te groeien. 

In een tijdsbestek van maximaal een jaar worden ze in de huiselijke situatie geobserveerd, gestabiliseerd en intensief behandeld. Daarnaast is het in stand houden van positief contact met het (pleeg)gezin van herkomst en uitbreiden van dit contact een belangrijk doel. Dat maakt een gezinshuis een behandelgezinshuis. Het doel is duurzame terugkeer in het (pleeg)gezin. Eén behandelgezinshuis biedt plaats voor maximaal vier kinderen.

Wij zoeken behandelgezinshuisouders

Steeds meer kinderen worden succesvol opgevangen in een huiselijke omgeving bij behandelgezinshuisouders, dit zijn professionals met behandelervaring. De vraag naar deze vorm van jeugdhulp groeit, terwijl het aanbod nog wat achterblijft. Daarom zoeken we meer behandelgezinshuisouders. 

Wij komen graag in contact met iedereen die geïnteresseerd is behandelgezinshuisouder te worden of over dit onderwerp meer te weten. Neem gerust contact op met partnervan@elker.nl

Video

Sander en Marloes hebben een behandelgezinshuis. In onderstaand filmpje vertellen ze hoe het is om gezinshuisouder te zijn. 

https://youtu.be/UQifQghlozQ

Downloads

Hier kun je de folder "Wij zoeken behandelgezinshuisouders" downloaden.

Hier kun je de folder "Behandelgezinshuis, informatie voor verwijzers" downloaden. 

Meer informatie

Heb je vragen over een behandelgezinshuis? Of wil je meer informatie?

mail naar partnervan@elker.nl

 

 

 

Ga naar het volledige aanbod