Pleegzorg

Volop media aandacht tijdens week van de Pleegzorg 2022

Van 2 tot en met 9 november vond de jaarlijkse week van de pleegzorg plaats. In deze week werden er landelijk vele activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor pleegzorg.

Vrijdag 4 november 2022 lezing Lily Monori-van Dijken

Lily Monori van Dijken (columnist, auteur, dichter), deels getogen in Groningen, vertelde vanuit een persoonlijk verhaal hoe het is om als pleegkind op te groeien. Hoe je kracht kunt putten uit lastige ervaringen. Hoe het is voor pleegouders, pleegbroers en pleegzussen. Niet altijd probleemloos en makkelijk (maar welke opvoeding is dat wel?). Vanuit een positieve levenshouding; naar zichzelf, naar anderen en zeker ook naar pleegouders.

Glow in the Dark wandeling

Op vrijdag 4 november 2022 organiseerden de gezamenlijke pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen een 'Glow in the dark Wandeling'. Dit is een wandeling om bewustzijn te creëren voor en informatie te geven over pleegzorg. Iedereen die meer wil weten over pleegzorg, pleegouder is, of op een andere manier pleegzorg een warm hart toedraagt, was van harte welkom. Zo liepen er bijvoorbeeld pleegouders en (voormalige) pleegkinderen, aspirant-pleegouders, medewerkers van pleegzorgorganisaties, wethouders en fracties van (lokale) partijen mee.

Het verslag van deze dag kun je hier lezen.

 

In de media

In deze week verschenen we veelvuldig in de media.

 

Item RTV Noord met pleeggezin Elker

Gisteravond was pleegouder Sandra Sturing te gast bij RTV Noord. Meneer en mevrouw Sturing zijn al jaren pleegouder. Verder kwam Riechelle aan het woord. Zij is een voormalig pleegkind die wij vanuit Elker hebben mogen begeleiden.
Je kunt de uitzending hier terugkijken.

 

Item OOG TV met pleegvader Henk Veldhuis en pleegzorgbegeleider Marianne Manning

Op 11 november zond OOG TV een reportage uit over het tekort aan pleegouders. Je kunt het hier terugkijken.

 

Streekkrant Westerkwartier

Onze collega Nina gaf samen met pleegouders Eva en Jarig een interview aan de streekkrant Westerkwartier van 8-11-2022. Dat kun je hier teruglezen.

.

 

De Riepe

Onze collega Marianne stond in de november uitgave van de Riepe. Dat kun je hier teruglezen.