Nieuws

Indrukwekkende lezing Lily Monori van Dijken en een hele grote groene bol

6 nov 2022

“Alles wat ik had, zat in dit koffertje en mijn moeder liet me achter”. Dat waren de woorden van Lily Monori van Dijken. Tijdens een indrukwekkende interactieve presentatie vertelde zij ons over haar achtergrond als pleegkind die op 4-jarige leeftijd bij de familie Van Dijken kwam.

Ze kreeg liefdevolle ouders en een broer en een zus. Dat en meer vertelt ze in haar vorig jaar uitgekomen biografie “Het verborgen meisje”. Ze ging met haar publiek in gesprek over onder andere veerkracht, in een verhaal vol emotie maar ook af en toe een vleugje humor.

Voor iedereen die meer wilde weten over pleegzorg was er een informatiestand van de gezamenlijke pleegzorgorganisaties, het Leger des Heils, William Schrikker Groep Gezinsvormen en Elker. Dit in samenwerking met de gemeente Groningen.

Vanaf het Forum vertrokken we ‘s avonds voor de Glow in the dark wandeling. Pleegouders, aspirant pleegouders, medewerkers van de gemeente Groningen, medewerkers van de pleegzorgorganisaties, RTV Noord en andere belangstellenden liepen mee. Het was een gezellige wandeling, mede door de twee trouwe viervoeters, uitgedost met prachtige groene halsband! Bijzonder was het moment bij Dot, waar we zelf op de knop mochten drukken voor groen licht en de bol groen werd, prachtig! Na afloop genoten we van een heerlijke kop chocomel. Maandagochtend 7 november is het verslag van deze wandeling op RTV Noord te beluisteren.