Nieuws

Nieuws

Start nieuw FACT Jeugd team in Groningen Oost

3 nov 2021

Accare, Cosis, Elker, Jonx en Verslavingszorg Noord Nederland hebben per 1 oktober 2021 hun krachten gebundeld in een nieuw FACT Jeugd team in Groningen Oost. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan kinderen en jongeren tot 23 jaar met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend. 

FACT
Jongeren die te maken hebben met psychische problemen, gedragsproblemen, een verstandelijke beperking en/of verslaving kunnen terecht bij het FACT Jeugd team. Vaak hebben ze ook schulden, een gebrek aan sociale contacten, verzuimen ze van school of hebben ze geen werk. Eerdere hulp heeft vaak niet geholpen of werd zelfs vermeden. Het FACT Jeugd team zet alles op alles om ervoor te zorgen dat de jongeren hun leven weer op de rit krijgen. Daarin zijn ze zeer volhardend. Ze zoeken hen op in hun eigen omgeving en betrekken waar nodig het netwerk van de jongere hierbij. Met hulp van FACT Jeugd teams krijgen kinderen en jongeren mogelijkheden om zich weer te ontwikkelen in hun relaties met de omgeving, met school of het oppakken van werk, zelfstandig te wonen en op een plezierige manier vrije tijd door te brengen. Kortom, stappen te zetten op weg naar persoonlijke groei en maatschappelijke participatie.

Gezin
FACT Jeugd werkt met zo weinig mogelijk hulpverleners binnen het gezin en maakt goede afspraken over samenwerking en regie. Het gezin wordt zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling. Het team kan meerdere vormen van behandeling en begeleiding bieden. Samen met de jeugdigen en het gezin wordt gekeken welke vorm het beste past.

Contact
Het team FACT Jeugd Groningen Oost is actief in de gemeenten Midden Groningen, Oldambt, Winschoten, Veendam, Stadskanaal, Pekela en Westerwolde.

Het team is in opbouw en zal nog niet op volle sterkte zijn, maar vanaf nu kunt u bij ons terecht voor vragen, consultatie en om cliënten aan te melden bij het FACT Jeugdteam Groningen Oost. Het FACT jeugdteam is bereikbaar op 0597-850097 of via de mail groningen.teamoost@factjeugdgroningen.nl ook kunt u aanmelden via het zorgdomein.