Nieuws

Samenwerking Jeugdhulp en Onderwijs bij Tussenvoorziening ‘de Springplank’

15 jul 2021

Na de zomervakantie wordt er gestart met een nieuwe samenwerking tussen RENN4, de Schoolpoli en Elker Jeugdhulp & Onderwijs. "De Springplank" is een groep voor kinderen van 4 tot 7 jaar (bij instroom 6 jaar) uit de gemeente Groningen die qua leeftijd en cognitie toe zijn aan de stap naar RENN4-onderwijs maar nog te veel zorg en begeleiding nodig hebben bij hun emotieregulatie en zelfstandigheid, waardoor deze stap te groot is.
Wij willen vanuit de zorg, samen met onderwijs, deze kinderen alsnog de sprong laten maken via 'De Springplank' naar het RENN4-onderwijs.

Door de samenwerking tussen RENN4 en Elker bieden wij deze kinderen onderwijs en pedagogische ondersteuning op maat. Ook wordt er voor de ouders ambulante begeleiding geboden. Op deze manier hopen wij de kinderen een onderwijsperspectief te bieden. Dit doen wij waar nodig in samenwerking met de Schoolpoli (Accare/Molendrift).

Een prachtig initiatief dat mogelijk gemaakt is door de samenwerking tussen het samenwerkingsverband Groningen, RENN4, Elker , de Schoolpoli (Accare/Molendrift) en de gemeente Groningen.

Lees meer in deze informatieflyer.

Voor meer informatie of mogelijke aanmeldingen kun je terecht bij Hanna van Heerde
h.heerde@elker.nl of Inge Reijnders i.reijnders@elker.nl