Nieuws

Medewerkers Elker doneren ruimhartig aan Voedselbank Groningen

12 apr 2023

Afgelopen kerst ontvingen al onze medewerkers een bon met kadopunten van MIJOU, waarmee ze bij één of meerdere winkels een cadeau uit konden zoeken. Een optie was ook om (een deel van) de punten aan een goed doel te geven. We kozen dit keer voor Voedselbank Groningen. Dat dit een goede keuze was, bleek uit de donaties. Een bedrag van bijna negenhonderd euro is er door de collega’s gedoneerd!

 

 

Woensdagochtend 12 april brachten Colette Boer, Facilitair Coördinator en Anne-Lies Nienhuis, Marketing-en Communicatieadviseur een bezoek aan Voedselbank Groningen. Ze werden hartelijk ontvangen door bestuurslid en Coördinator RDC Gerard Smeding. Uiteraard werd begonnen met het uitreiken van de cheque. Dit gebeurde in de winkel, de plek waar de klanten van de voedselbank hun artikelen halen. Bedrijfsleidster Helena Ebbinge nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Na de uitreiking volgde een rondleiding door Gerard Smeding. Zo vertelde hij over de winkel en het distributiecentrum:  “De winkel en het magazijn voldoen aan alle eisen op gebied van veiligheid en hygiëne, net zoals dat voor supermarkten geldt. Dit gebouw aan de Ulgersmaweg geldt als distributiecentrum voor de negen voedselbanken in de regio. Onlangs is er in Hoogkerk een afgiftepunt gerealiseerd, maar de meeste mensen uit de regio komen hier. Als ze een medische indicatie hebben, kunnen pakketten thuisbezorgd worden.”

Er lopen veel medewerkers in het magazijn. Op de vraag van Colette of dit allemaal vrijwilligers zijn, antwoordt Gerard bevestigend: “wij draaien volledig op vrijwilligers en op donaties. In totaal zijn er meer dan 120 vrijwilligers werkzaam bij Voedselbank Groningen. Vooral in piekperioden, bijvoorbeeld rond de feestdagen, kunnen we nieuwe vrijwilligers gebruiken. Via de website kunnen mensen zich aanmelden. Soms is er moeilijk aan spullen te komen. Ze hebben we momenteel bijvoorbeeld een probleem om aardappelen te krijgen. Het blijft altijd een uitdaging en daarom zijn we zo blij met donaties zoals nu deze van Elker. Voor het doen van een donatie kun je op de website terecht, we kunnen alle steun gebruiken!”