Nieuws

Geslaagde bijeenkomst gezinshuizen, Zorgbelang en Elker over kwetsbaarheid

1 feb 2023

Donderdagochtend 26 januari begroetten we twintig gezinshuisouders bij onze nieuwjaarsbijeenkomst in Haren. De bijeenkomst had een thema, namelijk ‘kwetsbaarheid als gezinshuisouders’. Over hoe je zo thuis en ‘gewoon’ mogelijk kunt opvoeden, maar tegelijkertijd kwetsbaarheid kunt vastleggen en kunt vooruitzien. De gesprekken tussen en met de gezinshuisouders waren erg interessant. Zo werden er goede tips gegeven en ervaringen gedeeld over hoe je met je eigen kwetsbaarheid kunt omgaan.

Naast de gezinshuisouders was ook Zorgbelang Groningen uitgenodigd. Zorgbelang Groningen behartigt de belangen van iedereen in de provincie Groningen die gebruik maakt van zorg. Manager Kirsten van Genne en vertrouwenspersoon jeugdhulp Ryanne Tuitel vertelden over hun rol, namelijk die van vertrouwenspersoon van de cliënten binnen gezinshuizen.

Alle aanwezigen waren erg enthousiast over de bijeenkomst. Er kwam veel positieve feedback. Zo gaven gezinshuisouders bijvoorbeeld aan dat ze zich gesteund voelen door Elker.

Namens Elker was het gehele team partners/gezinshuizen aanwezig om de gezinshuisouders een goed nieuwjaar te wensen en mee te doen aan deze bijeenkomst. We kijken terug op een hele geslaagde ochtend en bedanken iedereen voor de bijdrage.