Nieuws

Enzo Knol blikt terug bij Elker

10 jun 2023

Bijzonder bezoek van bijzonder bezoek deze week. Vlogger Enzo Knol vroeg of hij bij 'Het Poortje" - nu Elker JeugdzorgPlus - mocht komen filmen. Enzo heeft 13 jaar geleden een paar maanden daar verbleven. Hij sprak er nog niet eerder over. Niet in zijn vlogs. Niet met zijn moeder. Nu hij zijn 10-jarig vlogjubileum viert deze week, wilde hij erover vertellen. Het werd een emotioneel bezoek.

Kwetsbaar

De opname van de vlog was voor Enzo en zijn moeder pittig. Het is een tijd uit hun leven die gekenmerkt werd door verdriet en soms ook wanhoop.

Het was mooi om mee te kunnen werken aan het doorbreken van de stilte hierover en Enzo de gelegenheid te kunnen geven hierover te praten. Die kwetsbaarheid was bijna letterlijk voelbaar. Dat heeft ons doen besluiten om onszelf ook kwetsbaar op te stellen en dat deel van onze geschiedenis niet te verbergen.

Ruimte voor het nu en de toekomst

We zijn daarnaast blij dat we hebben kunnen laten zien dat we inmiddels al een hele tijd heel hard werken aan het met elkaar anders durven doen. Dat we samen met jongeren én hun eigen omgeving gaan voor kleinschaligheid, nabijheid, de juiste behandeling voor elk kind én we dus gaan met elkaar voor verandering. Dat is nog niet klaar, maar we zijn heel goed op weg.

Enzo zelf zegt onder zijn video:

"Ik vind het super spannend om dit met jullie te delen maar het voelt ook als een hele opluchting. We hebben allemaal ons eigen verhaal, iedereen heeft een rugzakje. En daar moet je mee leren leven. Weet dat je er niet alleen voor staat! Er zijn altijd mensen die je willen helpen. Zorg dat je dat niet vergeet."