Hulpaanbod

Zorgen voor getraumatiseerde pleegkinderen (training voor pleegouders)

Op locatie

Trauma is een belangrijk onderwerp voor pleegouders omdat veel pleegkinderen ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt zoals een uithuisplaatsing, verwaarlozing of mishandeling. Speciaal voor opvoeders van pleegkinderen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, hebben Leony Coppens en Carina van Kregten de training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’ ontwikkeld. Wij bieden deze training al meerdere jaren aan en wij vinden het fijn dat we deze training ook in het najaar van 2022 aan kunnen bieden.

 

 

Wat is de training zorgen voor getraumatiseerde pleegkinderen?

Tijdens deze groepstraining doe je kennis op die helpt bij de opvoeding van een pleegkind met een trauma-gerelateerde problematiek. Dit doen we aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Dankzij de training kun je beter communiceren met jouw pleegkind. Ook leer je hoe je minder stress kunt hebben van het opvoeden van een getraumatiseerd pleegkind. Pleegouders zijn hierdoor beter voorbereid om een pleegkind te helpen omgaan met de gevolgen van een trauma.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten en vindt plaats op dinsdag van 9.30-11.30 uur.

Locatie: Cantersveen 4 in Haren, tenzij anders aangegeven.

Trainers: Carien Scheepstra en Natasja Bus.

Opgave uiterlijk donderdag 29 september.

Trainingsdata:

4 oktober 2022

11 oktober 2022

25 oktober 2022

01 november 2022 (locatie Haydnlaan 6 in Groningen)

8 november 2022

15 november 2022

22 november 2022

29 november 2022 (reserve bijeenkomst)

Hoe werkt de training

Het is wel nodig dat je je opgeeft voor deelname. Neem hiervoor contact op met jouw pleegzorgbegeleider. Heb je geen pleegzorgbegeleider maar zou je toch graag willen deelnemen? Neem dan contact op met Marianne Manning (m.manning@elker.nl / 06 270 410 21). Deelname kan op basis van indicatie. Bij deelname verwachten we wel van je dat je alle acht bijeenkomsten aanwezig bent.

Voor wie is deze training

Deze training is er voor opvoeders en begeleiders van pleegkinderen die getraumatiseerd zijn door bijvoorbeeld geweld, misbruik of een uithuisplaatsing.

Aanmelden

Om voor deze training in aanmerking te komen, is een doorverwijzing nodig van het Centrum voor Jeugd en Gezin, het lokale wijkteam, huisarts of Jeugdbescherming Noord.

Ga naar het volledige aanbod