Print pagina

Ouderschap Na Scheiding biedt hulp aan gescheiden ouders om met elkaar tot een goed overleg te komen in het belang van de kinderen.

Goed ouderschap draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van je kind. Zeker na de scheiding. Soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je gaat scheiden, gebeurt er veel tussen jou en je ex-partner. Dit kan ervoor zorgen dat het niet meer lukt om goed samen te werken en afspraken te maken over de opvoeding van je kind. In deze gevallen kan Elker helpen.

Wat is Ouderschap Na Scheiding?

Wanneer je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden tussen jou en je ex-partner. Zeker als het gaat om de kinderen en de opvoeding. Soms gaat een scheiding gepaard met zoveel strijd dat overleg en samenwerking niet meer mogelijk is. Ouderschap Na Scheiding voorkomt dat jullie conflict verergert en ten koste van de kinderen gaat. Dit doen we in 8-12 gesprekken. Na deze gesprekken zijn jij en je ex-partner in staat om op een opbouwende manier met elkaar te communiceren en samen te werken. Onze aanpak zorgt er ook voor dat je kind een goed contact met jou én je ex-partner kan onderhouden.

Wanneer Ouderschap Na Scheiding?

Ouderschap Na Scheiding is er voor gescheiden ouders van minderjarige kinderen. Je komt in aanmerking voor dit traject wanneer het jou en je ex-partner na de scheiding niet meer lukt om te afspraken te maken en te overleggen over ouderschap en opvoeding.

Hoe werkt Ouderschap Na Scheiding?

Dit traject bestaat uit 8-12 gesprekken. Jij en je ex-partner krijgen hierbij begeleiding van een bemiddelaar. De gesprekken kunnen plaatsvinden in Groningen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal. Ook kinderen worden, met toestemming van de ouders, uitgenodigd voor een gesprek en in meer of mindere mate betrokken.

Stap 1: Je start met individuele gesprekken. Hierin krijg je de gelegenheid om jouw visie en jouw verhaal toe te lichten.

Stap 2: Daarna ga je met de bemiddelaar het gesprek aan met je ex-partner. Hierin maken jullie aan elkaar duidelijk waar de problemen liggen en waar jullie tijdens de scheiding last van hebben gehad. Belangrijk is dat jullie weer op een opbouwende manier met elkaar in gesprek komen.

Stap 3: Tot slot gaan we aan de slag met het zoeken en uitproberen van oplossingen. Hierbij krijgen jullie hulp van de bemiddelaar.

"Ik maakte me zorgen of mijn ex wel begreep wat onze zoon nodig heeft. Nu zie ik in dat hij een goede vader is, maar dat hij een andere manier van opvoeden heeft dan ik."

Moeder tijdens ONS gesprek

Terechte zorg of gewoon verschil in opvoeding?

Over Ouderschap Na Scheiding

Aanmelden

Je kunt jezelf rechtstreeks zonder verwijzing aanmelden bij Elker. In dit geval betaal je 75 euro voor de intake en de vervolggesprekken 115 euro per uur. Je kunt ook op naam van je kind een verwijzing vragen via huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam. Bij een verwijzing zijn er geen kosten voor jou. Dit geldt ook wanneer je een beschikking van de rechtbank hebt.

Meer informatie over Ouderschap Na Scheiding? Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.

Feit: ONS is sinds december 2015 opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugd Instituut. Alle programma’s in deze databank zijn beoordeeld en erkend als goed onderbouwd of effectief.