Maak jij het verschil in zijn leven?

Week van de pleegzorg 2023

De Week van de Pleegzorg is officieel van start gegaan en in heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd om bewustwording te creëren over de waarde en het belang van pleegzorg. In Groningen zijn de samenwerkende pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen al heel actief bezig met de campagne.

Gisteren, 1 november, stonden ze met een opvallende mattenactie op de Vismarkt in Groningen, de eerste van een reeks van drie geplande acties. Voorbijgangers werden geïnformeerd over pleegzorg en het verschil dat het kan maken in het leven van kinderen in kwetsbare situaties. Marianne Manning van Elker werd geïnterviewd door RTV Noord in het programma "Karel op Noord, dat je hier terug kunt luisteren" en Leger des Heils collega Esther de Vries sprak met OOG TV.  De reportage van OOG TV is hier te bekijken.

Deze week gaat de actie verder, met herhalingen van de mattenactie in Stadskanaal op donderdag 2 november en in Leek op vrijdagmiddag 3 november. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen te informeren over de mogelijkheid om pleegouder te worden en het leven van een kind positief te beïnvloeden.

De gemeente Groningen organiseert samen met de pleegzorgorganisaties op zaterdag 4 november een sportieve activiteit voor pleeggezinnen uit onze hele provincie. De pleeggezinnen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.