Pleegzorg

Week van de pleegzorg 2023

Tijdens de week van de pleegzorg van 1 tot en met 8 november werden er in heel Nederland  activiteiten georganiseerd om bewustwording te creëren over de waarde en het belang van pleegzorg. In Groningen waren de samenwerkende pleegzorgaanbieders van Pleegzorg Groningen gezamenlijk actief bezig met de campagne.

Op 1 november stonden ze met een opvallende mattenactie op de Vismarkt in Groningen, de eerste van een reeks van drie geplande acties. Voorbijgangers werden geïnformeerd over pleegzorg en het verschil dat het kan maken in het leven van kinderen in kwetsbare situaties. Marianne Manning van Elker werd geïnterviewd door RTV Noord in het programma "Karel op Noord, dat je hier terug kunt luisteren" en Leger des Heils collega Esther de Vries sprak met OOG TV.  De reportage van OOG TV is hier te bekijken.

De mattenactie werd herhaald in Stadskanaal op donderdag 2 november en in Leek op vrijdagmiddag 3 november. Het doel was om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen te informeren over de mogelijkheid om pleegouder te worden en het leven van een kind positief te beïnvloeden.

De gemeente Groningen organiseerde samen met de pleegzorgorganisaties op zaterdag 4 november een sportieve activiteit voor pleeggezinnen uit onze hele provincie. In sportcentrum Kardingen genoten vele pleeggezinnen van deze vrolijke activiteit!

Hieronder volgen een aantal foto's van de activiteiten.