Nieuws

Portalis & Poeziepaleis

29 nov 2022

Wat mooi! Dit jaar doen jongeren bij Elker mee aan het project Poetry by Night van het Poeziepaleis. Vorige week was dichter Kasper Peters op bezoek bij Portalis.

Thema: Gezien worden

We ontvingen Kasper al eens eerder en dat leverde naast een prachtige tekst bij de voordeur van de JeugdzorgPlus - van jongeren zelf - ook een écht eigen Elker-woord op: puddingdag. Ook deze keer was de bevlogenheid van Kasper aanstekelijk.

De resultaten? Die hebben wij niet, die zijn beland bij de mensen van het Poëziepaleis.

Nu wachten we met spanning af: zien we gedichten terug van onze leerlingen? In de bus, in het Noorderplantsoen of op de Grote Markt? Of zouden we er eentje pontificaal op het Groninger Museum geprojecteerd zien? En dat we daar dan staan naast een trotse burgemeester Schuiling én stadsdichter Myron Hamming, wie weet!

Het thema van Poetry by Night dit jaar is "Gezien worden". In de periode rondom Kerst en Oud & Nieuw, zullen in de gemeente Groningen gedichten van jongeren in het straatbeeld te bewonderen zijn om iedereen een hart onder de riem te steken. In december kun je de dichtkunst van jonge  taalkunstenaars zien door bijvoorbeeld lichtprojecties op gebouwen en andere kunstvormen.

Poetry by Night is een samenwerking van de Gemeente Groningen, Marketing Groningen en het Poëziepaleis. (bron Poëziepaleis)