Nieuws

Nieuws

Operatie Ring Zuid fase 3 start, omleidingen Helpman

25 apr 2024

Fase 3 van Operatie Ring Zuid is van 27 april t/m 5 mei. In deze fase wordt de verbindingsboog van Drachten naar Assen in gebruik genomen. Van zaterdagochtend 27 april 06.00 uur t/m vrijdagavond 3 mei 22.00 uur zijn de volgende rijrichtingen dicht:

  • Assen > Drachten
  • Hoogezand > Assen
  • Drachten > Hoogezand
  • Hoogezand > Drachten  

De richtingen Drachten > Assen en Assen > Hoogezand zijn open. 

Ring Zuid is afgesloten in één richting, van de Kielerbocht tot aan het Julianaplein. Verkeer van de A7 uit de richting Hoogezand, kan de zuidelijke ringweg niet op, de verbinding is in deze richting ook dicht. 

Verkeersmaatregelen Helpman

Om te voorkomen dat verkeer zijn eigen weg gaat zoeken door de wijk Helpman, worden er verkeersmaatregelen genomen, die ook in fase 4 zullen voortduren

Helperzoomtunnel

Om te voorkomen dat verkeer zijn eigen route zoekt via het zuidelijk gedeelte van Helpman, kan verkeer straks vanuit de Helperzoomtunnel niet meer links afslaan naar de Helperzoom. Al het verkeer wordt naar rechts geleid, richting het noorden. Zo kan verkeer via de tijdelijke weg bij de Kempkensberg naar de Hereweg rijden. Door deze afsluiting kan verkeer niet over de hele Helperzoom rijden van het noorden naar het zuiden. Deze maatregel start ook op 26 april en duurt tot 2 september. 

Helperzoom onder het viaduct dicht 

Daarnaast gaat een deel van de Helperzoom dicht. Dit is vanwege de sloop van de tijdelijke ringweg en vanwege de bouw van Esperantofietstunnel. De Helperzoom is vanaf vrijdag 26 april 06.00 uur afgesloten onder het viaduct van de zuidelijke ringweg. De afsluiting geldt voor alle verkeer in beide richtingen, van en naar de Waterloolaan. Er wordt daarom een tijdelijke weg aangelegd van de Helperzoom naar de Hereweg, via de Kempkensberg. Voor fietsers is hier deze periode een tijdelijk fietspad in beide richtingen. Autoverkeer kan in één richting over de weg rijden: van de Helperzoom naar de Hereweg rijden. Autoverkeer naar de Haydnlaan kan omrijden via de Verlengde Hereweg en de Goeman Borgesiuslaan. De afsluiting duurt tot in het najaar van 2024. Meer daarover lees je hier