Nieuws

Acute Opvang van jongeren in Groningen

20 jun 2024

Heb jij direct hulp nodig door een onveilige thuissituatie? We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor jou klaar. Neem contact op met het Hoendiephuis voor jongeren via het aanmeldpunt van Wender: 088-066 3000 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9 tot 17.00 uur.

In de avond of in het weekend bereikbaar op: 06-53 837 864.

Aanmelden of informatie opvragen voor hulp voor jongeren en jeugd is vrijblijvend en kost niets.

Wat is acute opvang

We zijn er voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar die acuut hulp nodig hebben vanwege een crisis in hun thuis- of woonsituatie. Soms kan deze crisis leiden tot dakloosheid en loop je het risico op straat te belanden. We bieden jongeren een hulpverleningsaanbod waarbij ze actief werken aan hun toekomst, met als voorkeur terugkeer naar een thuissituatie, school of werk. Dit willen we bereiken door Spoedhulp in te zetten en onderdak te bieden. Ons hulpaanbod is kortdurend, waarna we samen kijken naar een geschikte vervolgplek of een terugkeer naar een eigen veilige omgeving.

Samenwerking

Elker, Wender, Leger des Heils en WerkPro werken samen om jongeren met Acute Opvang sneller te kunnen opvangen. Hiermee wordt in Groningen gewerkt aan het landelijke doel ‘Geen zwerfjongeren meer op straat’. Met Acute Opvang leveren de organisaties maatwerk om dakloze jongeren van 18 tot 27 jaar te ondersteunen.

Wender en Leger des Heils richten zich vooral op de opvang en de daarna in te zetten hulp. WerkPro biedt dagbesteding en als nodig onderdak. Elker fungeert als adviespartner in dit samenwerkingsverband.

18 en dan?

Wil je meer informatie over zaken die je zelf moet regelen vanaf 18 jaar? Bekijk de Kwikstart app of de website.