Activiteiten

Basistraining hulp voor professionals bij complexe scheidingen

Startdatum: 1 jan 2024 09:00
Einddatum: 31 dec 2024 17:00
Locatie: Datums in overleg
Locatie: Cantersveen 4, Haren

Ook voor hulpverleners is een scheiding ingewikkeld, vooral als jouw cliënten verwikkeld zijn in een complexe scheidingssituatie. Je krijgt als professional te maken met een situatie die specifieke vaardigheden van jou vraagt. Tijdens onze basistraining verwerf je als hulpverlener kennis en professionele vaardigheden als het gaat om deze thematiek. 

Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a. het inschatten van de mate van het conflict, aangrijpingspunten om met conflicten om te gaan, de-escalerende technieken bij conflicten, gesprekshouding en vaardigheden, kennis van schadelijke factoren voor kinderen en kindsignalen bij conflicten.

Inhoud van de training

Tijdens de training werken we vooral interactief. Dat zorgt ervoor dat deelnemers de informatie ook effectief kunnen toepassen. Naast enkele voorbereidingsopdrachten die van belang zijn tijdens de training is er zeker ook ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

Onze professionals van Hulp bij Scheiding hebben deze training op verzoek van verschillende organisaties in en buiten de provincie Groningen ontwikkeld en trainen de professionals van deze organisaties. Vanwege de enthousiaste reacties van eerdere deelnemers, bieden we de training nu ook op basis van open inschrijving aan. Dus: kom jij in jouw werk vaker ouders tegen die kampen met een complexe scheiding, wil je meer grip krijgen op zulke situaties en meer weten over de gevolgen voor kinderen? Geef je dan op voor de basistraining. 

Na aanmelding van voldoende deelnemers zullen in overleg twee datums worden vastgesteld waarop de training wordt gegeven. 

Locatie: Elker, Cantersveen 4, Haren
Studiebelasting: 5 uur
Registratiepunten: 16 SKJ punten
Kosten € 542,00 p.p. (vrijgesteld van BTW) inclusief werkmap, koffie/thee en lunch

Deelnemers ontvangen een certificaat bij aanwezigheid bij beide trainingsdagen en aangeleverde opdrachten. 

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, mail naar secretariaatcluster1@elker.nl 

Deze training biedt Elker ook in company aan, wij sturen je graag een offerte op maat!