Hulp bij scheiding

Wanneer ouders van elkaar scheiden is dat een beslissing met grote gevolgen voor hun kinderen. Het is voor die kinderen belangrijk dat hun ouders na de scheiding nog op goede voet met elkaar kunnen overleggen. In de praktijk blijkt dat dit niet altijd makkelijk is. Ouders voeren dan strijd die niet goed is voor de kinderen. Er kan een schadelijke situatie ontstaan met negatieve gevolgen voor hun ontwikkeling.

Dat dit het laatste is wat ouders hun kinderen toewensen, is Elkers overtuiging. En toch komt het voor dat het ouders niet lukt om op eigen kracht de strijd te staken en in het belang van hun kind een streep te trekken onder het verleden.

Elker heeft specialisten in dienst op het gebied van hulp bij scheiding, waar de kinderen de dupe (dreigen te ) van worden. Zij bieden hulp aan gescheiden ouders zodat zij in het belang van hun kind(eren) met elkaar tot goed overleg komen. Het doel is dat kinderen goed in contact kunnen blijven met beide ouders en beide ouders de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen.

Ook biedt Elker (groeps)trainingen aan kinderen waarin ze leren om te gaan met de scheiding van hun ouders. Deze training is bedoeld voor kinderen die last hebben van de scheiding van hun ouders. Dit kan zijn dat ze niet lekker in hun vel zitten, dat het op school iets minder gaat of dat ze last hebben van loyaliteitsproblemen.

Online hulp bij scheiding: Compaiz

Voor online hulp bij scheiding kunnen ouders terecht op www.compaiz.nl Compaiz is hét online platform waar ouders met kinderen informatie kunnen vinden over scheiding en het effect daarvan op hun kinderen. Daarnaast biedt Compaiz een aantal online producten en diensten. Zoals een online ouderschapsplan, e-book en communicatietraining.

Volg Hulp bij Scheiding van Elker op Twitter