Diploma gehaald!

Beschermd wonen

Nieuwe ervaringen opdoen

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Aangenaam, ik ben Jasper van Vliet, student milieukunde aan de Van Hall Larenstein te Leeuwarden.

"Het is op het moment een beetje druk, mijn tentamenweek staat er aan te komen en ik ben bezig met drie schoolprojecten waarvan één een energiescan en duurzaamheidadvies betreft voor de kantoren van Elker op de Haydnlaan. Als kers op de taart ben ik net van Elkers Beschermd wonen afdeling naar proefwonen gegaan. Beschermd wonen is een zorgvorm die begeleiding biedt aan jongeren met een psychiatrische beperking tussen 17 en 27 jaar bij het zelfstandig wonen. Proefwonen betekent het verhuizen naar een eigen huis.
Dus ja erg druk, maar het is mede door Elker dat ik zover gekomen ben dus daar schrijf ik dan ook graag over.

Het begon allemaal niet zo rustig. Ik was nog maar net op "Beschermd Wonen"komen wonen en was bezig met mijn HAVO. Ik deed deze als thuisstudie omdat reguliere school niet echt passend voor mij was.

Uiteindelijk heb ik met de steun van Elker mijn diploma gehaald, stond er een taart klaar en werd mijn tas aan de vlaggestok gehangen. Ook hielpen ze mij daarna met het regelen van de studiefinanciering en een passende studie. Dat bleek milieukunde te zijn.

Eenmaal aan school begonnen duurde het niet lang of ik zag door de bomen het bos niet meer. Opnieuw heel blij met de hulp die ik kreeg. Van stagiaires tot de gastvrouw, iedereen stond voor me klaar.

December vind ik een moeilijke maand. Aangezien ik en mijn familie niet echt door een deur kunnen heb ik altijd een enorme hekel aan deze tijd van het jaar. Maar nu niet meer. Ik verheug me er nu op.  Dat gevoel kende ik eerst niet. Het werd me duidelijk met kerst vorig jaar want een paar mentoren hadden toen broodjes gebakken en er stond zelfs een kerstboom. Al met al heb ik hele nieuwe positieve ervaringen opgedaan in mijn leven."