Gezinshuisouders, niet zomaar een baan

Een stabiele plek met twee ouders/opvoeders

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Joke en Erwin Sturing zijn eind 2015 begonnen met hun gezinshuis en zijn vanaf 1 mei 2016 onderaannemer van Elker. Het gezin bestaat nu uit drie eigen kinderen, twee pleegkinderen en een gezinshuiskind. Joke Sturing: “We doen al zeven jaar aan pleegzorg via Elker. We kiezen nu voor ons gezinshuis ook nadrukkelijk voor onderaannemerschap bij Elker, omdat we Elker ervaren hebben als een gedegen organisatie met betrokken pleegzorgwerkers. Ze zijn kritisch in de matching en kijken goed of je gezin stabiel genoeg is voor een nieuwe plaatsing. Mijn drive is om kinderen die niet thuis kunnen opgroeien een stabiele plek te geven met twee ouders, geen wisselende begeleiders zoals op groepen. Een plek waar duidelijkheid heerst, structuur en voorspelbaarheid. Waar ze al hun energie kunnen richten op het aanleren van vaardigheden, het verwerken van wat ze hebben meegemaakt en het vormgeven van hun toekomst.”

Samen een team

Zelf heeft Joke na haar HBO-SPH jarenlang op groepen gewerkt en daarna als ambulant (gezins-)begeleider. Haar man is directeur van een kringloopwinkel waar onder andere mensen met een beperking beschermd werk verrichten. Joke: “We kunnen in het gezinshuis allebei onze professie kwijt en we vinden het heel mooi om dit met ons eigen gezin te kunnen doen: samen vormen we een team. Elke maandag gaan Erwin en ik er een paar uur samen op uit om te wandelen of fietsen en te luisteren naar elkaars verhalen; soms bespreken we de tactiek voor een probleem.

Tijd voor elkaar

We nemen bewust die tijd voor elkaar. Ook sporten we allebei. Met de kinderen lopen we hard en doen we mee aan hardloopevenementen: dat versterkt de verbondenheid tussen de gezinsleden. Ik geniet ervan dat de kinderen er voor elkaar zijn. Het gebeurt soms dat ze dingen tegen elkaar zeggen, die ik als ouder niet kan zeggen, maar die wel helpend kunnen zijn. Soms zeggen kinderen in hun eerlijkheid precies de goede dingen. Ik ben er trots op dat wij dit als gezin kunnen.”

Neem contact op

partnrvan@elker.nl of bel met 06 21387931

Meer informatie gezinshuisouders