Handmade Hopes

De dag van Kirsten van Holsteijn

Informatie & advies

050-5239494

Print pagina

gedragswetenschapper, hulpverlener en projectleider bij Elker

Om 6 uur.
De wekker. Mijn man vertrekt naar Den Haag om zijn “Beter” app te presenteren. Ik blijf lekker nog een uurtje liggen, sta dan op, maak ontbijt voor mij en mijn dochters. Altijd even opletten. De een heeft coeliakie, de ander lactose-intolerantie. Ik breng ze in Assen naar de vrije school en reis zelf door. Bestemming Haydnlaan in Groningen. 

Om 9 uur.
Overleg met Geeske Wijnalda, projectleider van woonproject Hoornse Meer. Hier wonen zes jongens (16 tot 20 jaar) sinds een half jaar samen in een huis. We werken daarin samen met onderaannemer “Overstag”. Geert Spieker is daar directeur van. Er wordt gewerkt volgens een vrij onconventionele methode, waarin naast coaches en woonbegeleiders ook “jagers” ingezet worden. Oftewel: sterke kerels die ervaring hebben met werk als uitsmijter en die jongeren (indien nodig) uit hun bed trommelen of ingrijpen als de veiligheid in het geding is. Als gedragswetenschapper kijk ik mee vanuit pedagogisch perspectief. Ik check of de veiligheid nog gewaarborgd is. De samenwerking verloopt prettig, maar met deze doelgroep - multiproblem jongeren - is er altijd werk genoeg! Ik geef adviezen over de aanpak van probleemgedrag. Geeske komt nog met een grappige vraag over interieur. Welke kleur verf zou goed zijn voor de woonkamer? Het is wel niet echt mijn vak, maar ik denk even mee. Mijn tip: kikkervisjesgroen. Rustgevend. En mooi bij het huisstijloranje van Overstag en Elker. 

Om 10 uur.
SPH-stagiaire Jessie arriveert. We openen de werkplaats van Handmade Hopes op het terrein van Elker. Dagelijks komen daar zo’n zeven jongeren (van 8 tot 23 jaar), die op dat moment geen dagbesteding hebben. Ze werken hier aan het ontwikkelen van hun talenten en het opbouwen van structuur, zelfvertrouwen en creativiteit. “Stampertje”  maakt een vilten hert voor haar mobiel. “Danio” verft de houten lijst waar straks een klok in komt. “MPA” bedenkt als creatieve finishing touch dat er verfspatters op moeten. En zo werkt iedereen lekker door. Aan het eind van dit jaar willen we een hippe woonwinkel openen in hartje Groningen. Daar gaan we woonaccessoires verkopen. Vintage, opgeknapte, zelfgemaakte of gepimpte artikelen en ook nieuwe dingen. 

Om 1 uur.
De werkplaats sluit. Lunchtijd! De makelaar belt: er zijn weer twee winkelpanden beschikbaar in de binnenstad.

Om half 2.
Overleg met financiële Elkerman Albert Mosselaar en manager Harry Buit. Ik dien de begroting en het projectplan voor mijn plan voor Handmade Hopes en de winkel in. Ze nemen de plannen met belangstelling in ontvangst en beantwoorden mijn vragen. Heel prettig. De zakelijke kennis die ik nodig heb, is binnen Elker gewoon in huis. 

Om half 3.
Stagiaire Jessie en ik fietsen naar de stad om de twee panden te bekijken. Eentje lijkt echt heel geschikt. Terug nog even op Funda nog even kijken naar de indeling en de rest van mijn mails beantwoord. 

Kwart over 4.
Bezoek aan Marcel, een RIBW-cliënt van mij. Hij heeft erge buikpijn en kan nog snel terecht bij zijn huisarts in Winschoten. We halen nog snel de natte was uit de machine om schimmel te voorkomen, ik bel (omdat ik de kinderen van de crèche moet halen straks) zijn moeder of ze bij kan springen. Ik breng Marcel tot halverwege, zij brengt Marcel het laatste stukje van de reis naar Winschoten.  
Kwart voor 6. Dochters zijn zwart van het buitenspelen en hebben ook zitten boetseren met bijenwas. Ik app Marcel hoe het nu is met de buikpijn. Hij antwoordt: onderzoek in ziekenhuis volgt. Oorzaak is nog onbekend. Thuisgekomen kook ik een maaltijd. De makelaar belt net, de kinderen mogen zelf hun toetje pakken en opeten.

Half negen.
e kinderen liggen in bed. Bij het opruimen van mijn tas kom ik stagepapieren van Jessie tegen die ik nog in moet vullen. Ik werk mijn projectplan voor Handmade Hopes bij en ik zoek even creatieve ideetjes op Pinterest. 

Half 11.
Mijn man komt thuis. We spreken de dag door. Zijn presentatie is uitstekend ontvangen. Ik laat hem op Funda de winkelpanden zien. 

Om half 12
Sluiten we de kat op zodat die niet op bed kruipt. Hoogste tijd om te gaan slapen.