De dag van facilitair medewerker Elker – Het Poortje

De dag van facilitair medewerker Elker – Het Poortje

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

6.00 uur
Het is tijd om op te staan, beneden eerst een kopje koffie en ontbijt, daarna de hond uitlaten. Nog even douchen en aankleden en brood smeren voor de dag. Op de iPad kijk ik alvast welke klussen er openstaan en op welke locatie, om daarna te vertrekken richting de Hoogeweg in Groningen. Daar haal ik de bus op om aan het werk te gaan.

8.00 uur
Vandaag begin ik op het MKD (Medisch kinderdagverblijf) Haren. Collega Elly krijgt een nieuw bureau en ik richt haar kamer in met nieuw meubilair. Het oude meubilair wordt afgevoerd naar de opslag. Ik controleer nog even op de iPad of er nog nieuwe meldingen zijn gemaakt via de servicedesk, zodat ik deze direct kan meenemen. Ondertussen telefoon van Kalsbeek die vragen hebben over het legionellabeheer en het maken van afspraken voor controle. Ik probeer de afspraken altijd zo goed mogelijk te plannen zodat de collega’s op de locatie daar geen hinder van ondervinden. Het testen van het inbraaksysteem gaat bij voorkeur het liefst zo vroeg mogelijk op de dag zodat de kinderen en collega’s daar geen last van hebben. Ook Klus2fix belt met een vraag over reparaties en verhuizingen van de huurpanden van Elker, en ik stem even af wanneer dit ingepland wordt. Vervolgens bel ik Pieter  (unithoofd Beschermd Wonen) en afdeling facilitair dat de reparaties gepland staan.

12.00 uur
Ik eet even snel een broodje met de collega’s voordat ik vertrek naar de andere locatie. Mijn werk is afwisselend en ik spreek veel collega’s op een dag, erg leuk!

13.00 uur
Naar Stadskanaal gereden voor het opmeten van een aantal meterstanden van panden van Elker – Het Poortje. In deze panden wonen jongeren onder begeleiding. Ik zoek de meterstanden op en geef ze direct digitaal door. Zo, dat is ook weer geregeld! Ik kom Sander tegen en maak een praatje met hem en vraag hoe het gaat en of hij hier prettig woont. Hij vertelt dat hij het goed naar z’n zin heeft. Fijn om te horen!

15.00 uur
Ik rijd nog even snel langs Veendam. In Veendam zit ook een MKD en daar wordt op dit moment verbouwd. Er is een korte bouwvergadering gepland. De planning wordt doorgenomen en stand van zaken wordt besproken. Even een kleine tegenvaller, ze kwamen erachter dat de cv-leidingen niet goed lopen en moeten worden omgeleid, een halve dag extra werk. Gelukkig blijven we wel op schema. Ook drink ik een kopje koffie met Marloes van het secretariaat. We kletsen even bij en ze vertelt dat ze last heeft van een rommelende tl-buis. Deze heb ik direct maar voor haar vervangen. Fijn om collega’s zo snel te helpen.

17.00 uur
Van Veendam naar Groningen. Ik ruil de bus om voor mijn eigen auto. Voordat je het weet is de werkdag weer voorbij. Ik ga dan met een goed en voldaan gevoel naar huis om vervolgens aan mijn vrouw en kinderen te vragen hoe hun dag is geweest. Een lekker hapje eten met elkaar, daarna even tv kijken om vervolgens rond een uur of 12 lekker naar bed en dan maar zien wat de volgende dag brengt. Ik kan gelukkig zeggen dat ik mij bij deze organisatie nooit verveel en geen dag hetzelfde is.

Jan - Facilitair medewerker Elker - Het Poortje