De dag van...

Administratief Medewerker Zorgcontrol

De dag van Administratief Medewerker Zorgcontrol

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Met de transitie in de jeugdzorg zijn processen rondom het mogen verlenen van zorg aanzienlijk gewijzigd. De zorg wordt gefinancierd op basis van declaraties. Sinds de invoering van het ‘declareren van zorg’ is registratie daarom belangrijker dan ooit. Om het declaratieproces te ondersteunen, te monitoren en adequaat te kunnen adresseren is een coördinerende afdeling ingericht; de afdeling ‘Zorgcontrol’. Anne-Lies vertelt over haar werkdag.

06:45 uur De wekker gaat, ik haal mijn dochter uit bed en maak ontbijt. Ik zwaai haar uit en rij naar het werk.

8:30 uur Ik kom aan op het werk. Eerst de mailbox openen om te zien wat voor verzoeken er zijn vanuit de organisatie. Dan verdelen we onderling de taken. Collega Sanne mailt dat ze uren voor een cliënt wil declareren maar dat dat niet lukt. Ze vraagt me om uit te zoeken hoe dat komt. Na onderzoek blijkt dat er nog een aanpassing gedaan moet worden in USER (cliënt registratiesysteem). Ik mail Sanne terug dat ze nu kan declareren.

Ook ligt er nog een verzoek van de gemeente Stadskanaal van een cliënt die verhuisd is naar de gemeente Appingedam. Doordat ze is verhuisd, is de gemeente Appingedam verantwoordelijk voor de financiering. Ik bel om samen af te stemmen hoe we de nieuwe toewijzing ontvangen. Ook ontvangen we een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomst tussen Elker, RIGG en alle vertegenwoordigers (backoffice jeugdwet) vanuit de gemeentes. Leuk, we hebben veel contact en dan is het goed om elkaar beter te leren kennen.

10:00 uur Vandaag staat er een overleg met het Kernteam Zorgregistratie. Dit is een multidisciplinair overleg waarin we de interne processen bespreken rondom cliënt registratie. Gitta (Hoofd Zorgadministratie) vertelt vandaag dat de declaratie van het MKD vanaf 1 januari is veranderd. Hiervoor moet een aanpassing in de inrichting in USER komen. Met alle verschillende disciplines denken we na hoe alle systemen ingericht en aangepast kunnen worden. Belangrijkste uitgangspunt hierbij; zo simpel mogelijk en dat we zorgvuldig declareren.

12.30 uur We lunchen gezamenlijk beneden in de kantine. Collega’s vanuit diverse afdelingen sluiten aan. Roeland vertelt over zijn weekend en we hebben het over mijn bruiloft.

13.00 uur Vanmiddag geven we een presentatie aan het Management Team van Elker – Het Poortje. Onze afdeling bestaat nu een half jaar en het is tijd voor een korte update! We leggen uit waar we mee bezig zijn en geven de laatste ontwikkelingen. Het MT was erg tevreden over onze resultaten, vooral implementatie van LEAN in onze werkwijze. Hierdoor werken we zo efficiënt mogelijk en is het aantal ontbrekende beschikkingen en afgekeurde declaraties enorm teruggelopen.

15.00 uur Ik sluit de dag af met het afsluiten van een lijst cliënten. In USER zie ik een overzicht van cliënten. Ik controleer of de zorg echt is beëindigd en via het berichtenverkeer stuur ik een bericht naar de desbetreffende gemeente dat de zorg is afgesloten.

17.00 uur Daarna met de auto, terug naar huis. Ik mag heerlijk aanschuiven aan tafel en we praten bij hoe de dag was.  Na het eten vertrek ik om muziekles te geven. Ik ben dirigent van een slagwerkorkest maar geef ook les aan kinderen en volwassenen. Heerlijk om na een werkdag met muziek mijn hoofd leeg te maken.

* Op de foto: Anne-Lies en Roeland.