Dag van de Jeugd

Dag van de Jeugd: het verhaal van Eva (19)

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Steeds meer jongeren maken schulden en komen hierdoor in de problemen. Eén op de vier jongeren heeft betalingsachterstanden. Ook bij Eva was dit het geval. Ze kwam op negentienjarige leeftijd terecht bij een eurocoach van de Groningse Kredietbank. De eurocoach hielp en ondersteunde Eva met het aflossen van haar schulden. Daarnaast leerde de eurocoach haar om in de toekomst verstandige keuzes te maken.

Ondersteuning van Elker

Na het traject bij de Groningse Kredietbank kwam Eva terecht bij Elker. Ze was toen30 weken zwanger en  ontving geen inkomen meer. Samen met haar vriend woonde ze tijdelijk in een containerwoning. Zelf lukte het haar niet om geschikte woonruimte te vinden en uitkering te krijgen voor het toekomstige kindje.

Elker heeft haar geholpen met onder andere het aanvragen van een uitkering. Daarnaast was Eva met ondersteuning van Elker hard opzoek naar een geschikte woonruimte. Een hulpverlener van Elker kwam wekelijks bij haar langs en samen bespraken zij wat er allemaal nog geregeld moest worden.

Nieuwe start

Op de dag van de geboorte kregen Eva en haar vriend de sleutels van de nieuwe woning. Een paar weken later was ook de uitkering rond. Het ging niet vanzelf. Eva heeft er hard voor gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ze liep vooral tegen de verschillende instanties aan waar het haar zelf niet lukte om zaken te regelen. Op het moment dat Elker met haar mee ging kregen ze gelukkig veel meer voor elkaar. Eva: ‘’Soms was het frustrerend om te zien dat het samen met Elker wel lukte en het mij alleen zoveel moeite kostte. Gelukkig weet ik nu hoe ik met zulke situaties moet omgaan.’’


Het is nu twee maanden na de verhuizing en het gaat goed! Eva en haar vriend voelden zich serieus genomen door Elker en zijn hen dankbaar voor de goede hulp. Eva: ‘’Ik denk dat als wij ons niet hadden aangemeld ons leven er nu heel anders uitzag. Dit was het duwtje in de goede richting die we nodig hadden om nu zelfstandig verder te kunnen met ons gezinnetje.’’