Portalis

Handmade Hopes

Bij Handmade Hopes ontdekken jongeren, die door hun persoonlijke situatie tijdelijk niet kunnen deelnemen aan school of werk, waar hun talenten liggen. Onder begeleiding van enthousiaste professionals leren jongeren een dagritme vast te houden, verantwoordelijkheid te nemen en versterken zij hun sociale vaardigheden. Maar boven alles leren ze trots te zijn op wie ze zijn en wat ze kunnen. 

Wat is Handmade Hopes?

Handmade Hopes is een leer-werkvoorziening en gespecialiseerde stageplek voor jongeren. Handmade Hopes bestaat uit een concept store in de binnenstad van Groningen en een werkplaats. Bij Handmade Hopes gaan jongeren op zoek naar waar hun talenten liggen. Door een actieve rol te blijven spelen in de maatschappij, leren ze weer trots te zijn op zichzelf en gaan ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.

Mogelijkheden binnen Handmade Hopes

De Handmade Hopes leer- en werktrajecten zijn gericht op het stabiliseren van jongeren, het aanleren van vaardigheden en het doorstromen naar de arbeidsmarkt, school of langdurige dagbesteding.

Jongeren kunnen binnen Handmade Hopes aan de slag als webdesigner, commercieel medewerker, inkoper, creatieve duizendpoot, boekhouder en productontwikkelaar. Maar ook jongeren die muziek maken, prachtig kunnen tekenen of schrijftalent hebben kunnen een plek vinden in dit project.

In de concept store krijgen jongeren daarnaast de mogelijkheid om kassa te draaien, leren ze hoe ze een etalage inrichten en hoe je artikelen kunt prijzen.

Stappenplan

  1. Een jongere, ouders of verwijzers kunnen contact opnemen met Handmade Hopes om de situatie uit te leggen. Vervolgens kan er een afspraak gemaakt worden om op de werkvloer kennis met elkaar te maken en te bespreken wat de hulpvraag is en welke mogelijkheden er zijn. Na het gesprek en wanneer er een indicatie is vastgesteld vanuit bijvoorbeeld school of een basisteam, wordt er een afspraak gemaakt om een dag(deel) mee te lopen in de concept store of in de werkplaats. Wanneer het aan beide kanten bevalt kan de jongere op één van de locaties geplaatst worden.
  2. De jongere komt op de afgesproken dagen naar Handmade Hopes. De jongere stelt doelen op waar hij of zij de komende periode aan wil werken. Om deze doelen te behalen gaat hij of zij bij Handmade Hopes aan de slag met het maken van producten, leren ze werknemersvaardigheden, stabiliseren, en gaan ze aan de slag met het vergroten van de kwaliteiten.  Op deze manier proberen we toe te werken naar een perspectief. Daarnaast hebben jongeren de mogelijkheid om certificaten te behalen: Boris, VCA en Heftruck.
  3. Tussentijds wordt er geëvalueerd, doelen bijgesteld of aangepast en uiteindelijk kan een jongeren doorstromen naar werk, school of langdurige dagbesteding.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of om voor het leer-werkvoorziening traject in aanmerking te komen, kan er contact opgenomen worden met de projectmanager: M. Schuurman 06-30099638 of via de mail m.schuurman@elker.nl