Week van de Pleegzorg 2017

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd; dit jaar van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het grote tekort aan pleegouders in Nederland en in onze provincie Groningen.

Doneer je schoolhek!

Scholen bouwen elke dag aan de toekomst van hun kinderen. Dat vinden we fantastisch! Want ook onze pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Daarom hopen we dat scholen ons willen helpen in onze zoektocht naar nieuwe pleegouders. Want iedereen kan meehelpen bij het vinden van nieuwe pleegouders, ook jullie schoolhek... Er zijn mooie spandoeken gemaakt die we overal in Nederland, bij elke school, willen ophangen. Op die manier hopen we mensen die nog een plekje vrij hebben enthousiast te maken voor het pleegouderschap.

Wilt u met uw school ook meedoen aan deze actie en een spandoek bestellen? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in! Het spandoek (afm. 2.20m x 0.75) wordt u gratis toegestuurd. Na deze actieweek is het ook mogelijk om nog een spandoek te bestellen.

Opgave spandoek: Doneer je schoolhek!

Acties

Tijdens de weekmarkten in Zuidhorn, Stadskanaal en Groningen-stad gaan we van het winkelend publiek supergewone portretten laten maken door kunstenaars. Daarbij zullen een aantal pleegzorgmedewerkers aanwezig zijn om met het winkelend publiek in gesprek te raken over het pleegouderschap.

De acties zijn van 13.00  - 16.00 uur op:

  • vrijdag 3 november centrummarkt in Zuidhorn
  • zaterdag 4 november op kruising Westerkade/A-weg in Groningen
  • zaterdag 11 november bij de Hema in het centrum van Stadskanaal

Kom jij ook langs tijdens een van deze actiemomenten? Of wil je je direct aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst? Klik dan hier.

Pleegouders van Elker

En natuurlijk vergeten we onze eigen pleeggezinnen niet en worden zij deze week in het zonnetje gezet! Alle pleeggezinnen van Elker Pleegzorg ontvangen een mooie en speciaal gemaakt pleegzorgscheurkalender voor het komend jaar!

Voorlichtingsbijeenkomsten

U bent van harte uitgenodigd om langs te komen tijdens één van onze voorlichtingsbijeenkomsten op:

maandag           6 november: Balk Zalencentrum de Gast 39 9801 AB Zuidhorn

dinsdag             7 november : Elker Pleegzorg, Cantersveen 4, 9753 KK Haren    

donderdag      16 november :  Pagecentrum  Hoveniersweg 1, 9502 BW Stadskanaal

maandag         11 december  : Elker Pleegzorg, Cantersveen 4, 9753 KK Haren   

Voor aanmelden klikt u hier.