Print pagina

Pleegouder worden iets voor u?

 Veel kinderen in Nederland wachten op een pleeggezin. Elker is altijd op zoek naar pleegouders in de provincie Groningen, die voor korte of voor langere tijd de zorg voor een kind op zich kunnen nemen.

Elker zoekt pleegouders met pit!

Sommige kinderen kunnen helaas niet meer thuis wonen. Elker Pleegzorg is er voor deze kinderen. De essentie van pleegzorg is het verzorgen en opvoeden van een kind, wanneer de ouders dat (even) niet meer kunnen. In veel situaties vinden deze kinderen een nieuw thuis bij familie of bekenden, maar er zijn ook kinderen die daar niet terecht kunnen.

Als pleegouder levert u dan een belangrijke bijdrage aan de toekomst van uw pleegkind. U biedt hem of haar aandacht, rust en stabiliteit. Dat gaat niet vanzelf. Uw pleegkind heeft veel meegemaakt en is het nodige tekort gekomen. Het opvoeden van een pleegkind vraagt dus behoorlijk wat energie en u zult als pleegouder stevig in uw schoenen moeten staan. Kortom: Elker zoekt pleegouders met pit!

Ondersteuning

Als pleegouder staat u er niet alleen voor. Elker biedt u begeleiding en ondersteuning door een pleegzorg-begeleider. Uw pleegzorgbegeleider is uw eerste aanspreekpunt bij Elker. Daarnaast maken pleegouders gebruik van ondersteunende Elkeractiviteiten (o.a. trainingen, themabijeenkomsten) rondom de problemen van het pleegkind.

Informatiepakket aanvragen?

Direct aanvragen

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst?

Direct aanmelden

Pleegouder iets voor u?

Doe de Pleegoudertest!