Scholingen en trainingen

Online cursus: Verlies en Rouw

Een uithuisplaatsing brengt voor een pleegkind verlies en dus ook rouw met zich mee. In deze module leer je aan de hand van het verhaal van pleegdochter Jasmijn en pleegmoeder Astrid wat verlies en rouwen inhoudt. Ook netwerkpleegouder Jelliene vertelt waar zij tegenaan loopt in de zorg voor haar broertjes en zusjes. Verder kan je testen wat  jouw copingstijl is (jouw manier van reageren op moeilijkheden) en die van je pleegkind. Tot slot krijg je tips hoe je je pleegkind kan steunen. 

De cursus is een onderdeel van de Online Pleegouderacademie, een initiatief van Augeo en Kinderpostzegels. Er is een grote vraag naar kwalitatief goede online scholing voor pleegouders waarmee zij zichzelf kunnen bijscholen:  thuis, in hun eigen tijd. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met zeven pleegzorgorganisaties, de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan op korte termijn een mail met de link naar de cursus, je kunt deze op een zelf gekozen moment volgen.

Aanmeldformulier training pleegouders/gezinshuisouders