Scholingen en trainingen

Online cursus: Eigen kinderen

Dit is een module om samen met je eigen kind  te doorlopen. Je ontdekt samen hoe de positie van je kind is in jullie pleeggezin en waar je kind eventueel tegenaan loopt. Er zit informatie in over een onderzoek naar wat een plaatsing betekent voor de eigen kinderen en uitspraken van eigen kinderen hierover.  Je kan samen een test doen hoe je kind de pleegzorgsituatie beleeft en je krijgt tips van eigen kinderen. Tot slot zijn er nog opdrachten en ervaringsverhalen.

De cursus is een onderdeel van de Online Pleegouderacademie, een initiatief van Augeo en Kinderpostzegels. Er is een grote vraag naar kwalitatief goede online scholing voor pleegouders waarmee zij zichzelf kunnen bijscholen:  thuis, in hun eigen tijd. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met zeven pleegzorgorganisaties, de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan op korte termijn een mail met de link naar de cursus, je kunt deze op een zelf gekozen moment volgen.

Aanmeldformulier training pleegouders/gezinshuisouders