Print pagina

Veel gemeenteraadsleden vinden dat ze weinig grip krijgen op jeugdzorg, waardoor ze moeite hebben hun gemeentebestuur goed te controleren, zo blijkt uit onderzoek van NOS en Binnenlands Bestuur. Terwijl juist gemeenteraden aan zet zijn bij het vormgeven van het lokale jeugdzorgbeleid. Maar, hoe dan? Elker - Het Poortje wil gemeenteraadsleden helpen om wegwijs te worden in de wereld van Jeugdhulp. In het voorjaar van 2019 organiseert Elker - Het Poortje bijeenkomsten voor raadsleden om hen te voorzien van informatie zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen de komende raadsperiode. Meld u alvast vrijblijvend aan, dan houden wij u op de hoogte van de data en locaties.

Online magazine - Dit is jeugdzorg

Via deze link leest u het online magazine - Dit is jeugdzorg. Jeugdzorg Nederland heeft dit magazine speciaal voor raadsleden samengesteld in samenwerking met jeugdzorgaanbieders en gemeenten. Zo hopen we dat raadsleden meer inzicht krijgen in de jeugdzorg.

Raadsconferentie 3 december

Om raadsleden te ondersteunen op dit lastige dossier organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden vier raadsconferenties. In deze bijeenkomsten willen ze met raadsleden bespreken welke rol zij hebben om grip te krijgen op de jeugdzorg. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft adviezen en tips hoe raadsleden meer invloed kunnen krijgen op het verkleinen van de wachtlijsten in de jeugdzorg, en het beheersen van de financiële uitgaven voor de jeugdzorg. Op 3 december is er een raadsconferentie in Tynaarlo. Meer informatie vindt u via deze link.

Bijeenkomst voor raadsleden - voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 organiseren we één of meer bijeenkomsten voor raadsleden. We geven inzicht in de jeugdhulp en vertellen over het aanbod van Elker - Het Poortje. U kunt zich alvast vrijblijvend aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmeldformulier raadsleden