Activiteiten

Algemene vragen

050-5239500

Speeddates Ambulant Hulpverlener

Elker organiseert weer speeddates ism Zorgpleinnoord

Vacature Ambulant Hulpverlener - Speeddates

Timo en Esmee, twee kinderen die dit jaar bij ons terecht kwamen. Haar ouders lagen in scheiding, zij ging er aan onderdoor. En hij? Gepest, gameverslaving, bang om naar school te gaan. Esmee én Timo konden dankzij Elker Jeugd- en Opvoedhulp verder. Er zijn meer kinderen en jongeren die onze hulp hard nodig hebben. Heb jij het in je om hen weer toekomstperspectief te bieden? Laat het ons weten, want wij hebben een belangrijke uitdaging voor jou. 

Dit is jouw uitdaging

Jij weet dat er altijd kansen zijn voor een kind om het beste uit zichzelf te halen. Dit vraagt om nauwe samenwerking tussen veel verschillende partijen. Jij bent daarin een cruciale spil. Je stelt een hulpverleningsplan op in nauwe samenwerking met het kind, het cliëntsysteem en andere betrokken partijen. Je bent als autonoom professional verantwoordelijk voor het werk met cliënten, in samenwerking met een multidisciplinair team. Je bent begaan met de uitvoering van dit plan. Jij bent hier dus verantwoordelijk voor, in samenwerking met een multidisciplinair team. Zo zet jij je elke dag in voor de verbetering van de leefsituatie van het kind en/of het gezin.

Wat vragen we van jou?

Een baan in de Jeugdzorg kan pittig zijn. Soms moet je alle zeilen bijzetten, stevig in je schoenen staan, doorzetten en weer opnieuw beginnen. Tegelijkertijd is ons werk het mooiste dat er is: wij geven kinderen en jongeren die het moeilijk hebben weer toekomstperspectief. Voor dit werk hebben we professionals nodig die willen doorpakken, die kunnen samenwerken en die zich makkelijk bewegen in een wereld die snel verandert.

Kennis

 • HBO werk- en denkniveau met relevante, afgeronde opleiding
 • SKJ geregistreerd
 • Inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken
 • Kennis van cliëntsystemen en mogelijk disfuctioneren hierbinnen
 • Kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie
 • het  behandelplan uitvoeren conform aangewezen methodiek en (therapeutische) interventies en veiligheidsplannen mede opstellen en inzetten
 • contacten met andere hulpverleners betrokken in het netwerk rond het gezin leggen, onderhouden en ontwikkelen evenals organiseren en uitvoeren van netwerkberaden
 • administratieve werkzaamheden met betrekking tot rapportage, registratie verrichten
 • outreachend werken

Vaardigheden

 • Je bent sociaal vaardig in de omgang met kinderen/jongeren in spanningsvolle situaties.
 • Je beoordeelt de complexiteit van de problematiek en veiligheid van onze kinderen accuraat, en handelt hier naar.
 • Je bent flexibel voor het uitvoeren van (therapeutische) interventies in een ambulante setting en reageert adequaat op (abrupte) veranderingen in situaties.
 • Bij voorkeur ervaring in het begeleiden van gezinnen.

Wat bieden we jou?

Bij Elker bieden we je niet alleen mooi en belangrijk werk. Je krijgt bij ons ook de tools, de ondersteuning én de waardering om jouw inbreng zo waardevol mogelijk te maken. Dit betekent ruimte om jezelf te ontwikkelen en arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften. Elker kent een informele cultuur: je werkt met collega’s die het ook in zich hebben. Je voelt je daarom snel thuis in onze organisatie.

Jouw werkomgeving: Ambulante hulpverlening

Je gaat aan de slag bij een team van Ambulante Hulpverlening van Elker Jeugd- en Opvoedhulp. Dit team helpt kinderen, jongeren en ouders bij onderwijs-, opgroei- en opvoedproblemen, maar ook bij trauma’s, scheiding en crisissituaties. We bieden deze hulp zoveel mogelijk aan in de omgeving van het kind zelf. In deze hulptrajecten werken we vaak samen met scholen, wijkteams en andere hulporganisaties.

Wil jij speeddaten?

Op 31 oktober tussen 9 en 12 uur organiseren we een drietal inloopmomenten (om 9 uur, 10 uur en 11 uur) op de locatie Haydnlaan. Aanmelden kan per mail bij Marja Bakker: m.bakker@elker.nl .

Wil je in de mail aangeven:

•          op welk tijdstip je komt

•          en je cv meesturen?

Graag ontvangen we je mail voor 25 oktober aanstaande.