Activiteiten

Algemene vragen

050-5239500

Speeddates - Pedagogisch medewerker B

Elker organiseert weer speeddates ism Zorgpleinnoord

Timo en Esmee, twee kinderen die dit jaar bij ons terecht kwamen. Haar ouders lagen in scheiding, zij ging er aan onderdoor. En hij? Gepest, gameverslaving, bang om naar school te gaan. Esmee én Timo konden dankzij Elker Jeugd- en Opvoedhulp verder. Er zijn meer kinderen en jongeren die onze hulp hard nodig hebben. Heb jij het in je om hen weer toekomstperspectief te bieden? Laat het ons weten, want wij hebben een belangrijke uitdaging voor jou.

Functiebeschrijving

Dit is jouw uitdaging
Jij gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om een kind te kunnen helpen. Hoe groot de problemen soms ook zijn. En je weet ook dat dit vraagt om een veilige basis. Dat verantwoorde leef- en behandelklimaat probeer je onze kinderen en jongeren daarom elke dag te bieden; individueel en in groepsverband. Je bent nauw betrokken bij de behandeling en je zet je er vol voor in dat resultaten ook gehaald worden: jij zorgt ervoor dat alle afspraken uit het hulpverleningsplan worden nagekomen. Daarmee ben je voor onze cliënten en voor onze andere hulpverleners een onmisbare schakel.

Wat vragen we van jou?

Een baan in de Jeugdzorg kan pittig zijn. Soms moet je alle zeilen bijzetten, stevig in je schoenen staan, doorzetten en weer opnieuw beginnen. Tegelijkertijd is ons werk het mooiste dat er is: wij geven kinderen en jongeren die het moeilijk hebben weer toekomstperspectief. Voor dit werk hebben we professionals nodig die willen doorpakken, die kunnen samenwerken en die zich makkelijk bewegen in een wereld die snel verandert.

Functie-eisen

Kennis

  • HBO werk- en denkniveau  met een relevante, afgeronde opleiding en (ruime) werkervaring
  • SKJ geregistreerd
  • Inzicht in groepsdynamische processen
  • Kennis van toegepaste pedagogische methodieken
  • Kennis van specifieke wet- en regelgeving op het terrein van jeugdzorg

Vaardigheden

  • Je bent sociaal (zeer) vaardig met jongeren en kunt functionele contacten met het cliëntsysteem onderhouden
  • Je laat je creativiteit gelden voor het aanbieden van verschillende activiteiten gericht op ouders en kinderen  / jongeren
  • Je leeft  Empathisch vermogen om zich te kunnen verplaatsen in de situatie en gevoelens van kinderen / jongeren en hier naar te handelen
  • Flexibel omgaan met veranderende situaties (zowel groeps- als individueel gericht) is voor jou een tweede natuur

Wat bieden we jou?

Bij Elker bieden we je niet alleen mooi en belangrijk werk. Je krijgt bij ons ook de tools, de ondersteuning én de waardering om jouw inbreng zo waardevol mogelijk te maken. Dit betekent ruimte om jezelf te ontwikkelen en arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften. Elker kent een informele cultuur: je werkt met collega’s die het ook in zich hebben. Je voelt je daarom snel thuis in onze organisatie.

Nadere informatie

Jouw werkomgeving: 24-uurs behandelgroepen

Je gaat aan de slag bij één van de 24-uur behandelgroepen van Elker Jeugd- en Opvoedhulp. Deze behandelgroepen bieden jongeren (12-18 jaar) hulp wanneer dit in de thuissituatie niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat ze ernstige gedragsproblemen hebben. Ons doel is om deze problemen te verminderen en hanteerbaar te maken zodat jongeren veilig op weg kunnen naar de toekomst.

Sollicitatie richten aan

Heb jij het in je?

Op 31 oktober tussen 9 en 12 uur organiseren we een drietal inloopmomenten (om 9 uur, 10 uur en 11 uur) op de locatie Haydnlaan. Aanmelden kan per mail bij Marja Bakker: m.bakker@elker.nl.

Wil je in de mail aangeven:

•          op welk tijdstip je komt

•          en je cv meesturen?

Graag ontvangen we je mail voor 25 oktober aanstaande.

Wil vooraf je meer informatie dan nodigen we je uit om de website van Elker te bekijken:  www.elker.nl