Print pagina

Werken aan weerbaarheid en zelfvertrouwen

Hoe kun je jouw kind helpen wanneer het wordt gepest? En hoe vergroot je het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van je kind? Met Rots & Water biedt Elker een training waarin kinderen leren om voor zichzelf op te komen en rekening te houden met anderen.

Wat is Rots & Water?

Rots & Water is een weerbaarheidstraining. Het gaat over het inzetten van je eigen kracht (Rots) én de verbinding met de ander (Water). De training bestaat uit spel, zelfverdedigingsoefeningen en kringgesprekken. Juist door te doen en te ervaren leert je kind hoe zijn lichaam werkt en hoe het reageert op anderen. Je zoon of dochter leert voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen en zelfverzekerder te zijn. De training bestaat meestal uit 10 bijeenkomsten in groepen van 4-8 kinderen, afhankelijk van leeftijd

Wanneer Rots & Water?

De training is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Groepen van 4-6 jaar, 6-8 jaar en 9-12 jaar De training is geschikt wanneer je kind vastloopt in zijn sociale ontwikkeling. Of wanneer je kind wordt gepest, of zelf pestgedrag vertoont. Ook wanneer je kind weinig weerbaar is en weinig zelfvertrouwen heeft, is Rots & Water geschikt. Elker organiseert groepen trainingen Rots en Water voor scholen en wijkteams. De training wordt gegeven door gecertificeerde Rots & Water-instructeurs.

"Ik vond het heel leuk om naar Rots & Water te gaan, ik heb geleerd dat ik stevig moet staan."

Meisje van 8 jaar

Nederlands programma dat momenteel in meer dan 30 landen wordt ingezet.

Hoe werkt Rots & Water?

Stap 1: Het CJG van uw gemeente of de school waar uw kind op zit vraagt ons om een training te bieden. Wij krijgen de namen van de kinderen die gaan deelnemen en e-mailadressen van ouders. We sturen je dan een vragenlijst digitaal, en vragen je die voor ons in te vullen. Zo krijgen we wat informatie m.b.t. waarom je kind naar de training komt.

Stap 2: De training bestaat uit 10 bijeenkomsten. De eerste (informatie)bijeenkomst met ouders en met of zonder kinderen, de volgende 8 bijeenkomsten alleen met kinderen De  9e bijeenkomst met kinderen en ouders en de 10e bijeenkomst een workshop voor ouders  hoe om te gaan met emoties van kinderen. 

Stap 3: Voor de 10e bijeenkomst wordt geëvalueerd d.m.v. vragenlijst per mail hoe het is gegaan met je kind.

Aanmelden

Bent u ouder en wilt u dat uw kind deelneemt aan een Rots en Water Training? Overleg met de school van uw kind om te informeren of school mogelijkheden heeft om in samenwerking met Elker een training te organiseren.  U kunt  ook via het wijkteam (WIJ/CJG) contact opnemen en informeren naar mogelijkheden.

Meer informatie over Rots & Water? Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.