Werkbezoek secretaris generaal VWS

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Werkbezoek secretaris generaal VWS

Geplaatst op: 05 februari 2016

Op 4 februari heeft Elker de Secretaris generaal, twee collega's van VWS en een collega van het ministerie van V&J mogen verwelkomen voor een werkbezoek op de afdeling Hulp Bij Scheiding van Elker. Het was een zeer inspirerende bijeenkomst.

Inhoud werkbezoek

Onze gasten: Erik Gerritsen secretaris generaal VWS, Anja Zantinge, projectleider aanpak kindermishandeling Directie Jeugd VWS en haar  stagiaire Lynn Zwanenburg en Lianne Otten beleidsmedewerker ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het werkbezoek begon met de uitleg over de drive Elker t.a.v. hulp aan kinderen in complexe scheiding. Daarna werd het aanbod van Hulp bij Scheiding uitgelegd (ONS, Omgangscentrum, KIES, Compaiz en Coaching voor ouder zonder omgang, workshops professionals). aan de hand van casuïstiek werd een Ouderschap Na Scheiding traject besproken. Ook gaven we een inzicht in de feiten van cijfers over de afdeling. Familierechter Deirdre Klijn vertelde over pilot regierechter en de samenwerking tussen Rechtbank Noord Nederland en jeugdzorginstanties. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met ouders die spraken over Ouderschap Na Scheiding.

Het was een inspirerend en waardevol werkbezoek. Wij bedanken Erik Gerritsen en zijn collega's voor hun komst.