Nieuws

Voetbalclinic door FC Groningen bij JJI

7 mrt 2019

Ook in 2019, net als in voorgaande jaren, bieden medewerkers en spelers van FC Groningen sportieve voetbalclinics aan de jongeren van JJI aan. 

Voor herhaling vatbaar

Dinsdag 5 maart vond de eerste clinic van dit jaar plaats. De groep bestond uit meerdere trainers van de club en als hoogtepunt mochten de jongeren ook kennismaken met de nieuwe keeper van FC Groningen: Kevin Begois. Hij komt oorspronkelijk uit België en vond het erg fijn en zinvol om onze jongeren in actie te zien. Er deden 15 jongeren mee. In de sportzaal werd eerst kennisgemaakt om vervolgens naar het achterveld te gaan voor een training. Rond drie uur werd er als afsluiting een gezamenlijke wedstrijd gespeeld in de sportzaal. Het was al na vieren toen de jongeren teruggingen naar de groep.

Aan de reacties van zowel de spelers als de jongeren te merken, was de clinic weer een groot succes!

Dit kwam vooral door de inzet en motivatie van de jongeren. De sfeer was super en de clinic was overduidelijk voor herhaling vatbaar. Dinsdag 21 mei komen ze terug om nogmaals de jongeren een sportieve middag te bezorgen. In deze editie of een latere editie zal ook aandacht worden besteed aan gezonde voeding, want naast beweging is gezonde voeding ook een belangrijk element van een gezond leefklimaat.