Terugblik informatiemiddag Hulp bij Scheiding

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Terugblik informatiemiddag Hulp bij Scheiding

Geplaatst op: 01 mei 2019

Op 15 april organiseerde Elker een bijeenkomst over hulp bij scheiding. Meer dan 55 professionals waren aanwezig. Tijdens deze middag werden in een carrousel van presentaties de verschillende vormen van hulp aan ouders en kinderen gepresenteerd:

  • Coaching voor kinderen (KIES en Dappere Dino’s, coaching bij contactherstel, coaching op maat).
  • Begeleide omgang in het omgangscentrum; voor kinderen die weer contact opbouwen met één van de ouders.
  • Ouderschap Na Scheiding (ONS), oudercoaching, individuele coaching voor ouders o.a. voor ouders die (tijdelijk) geen omgang met hun kind(eren) hebben
  • Platform KEES; kennisplatform Kind En (Echt) Scheiding in Noord-Nederland.
  • Compaiz; online hulp bij scheiden voor ouders.

Veel interactie

We kijken terug op een zeer succesvolle informatiebijeenkomst! Veel betrokken professionals waren aanwezig en dat zorgde voor veel interactie en goede sfeer. Sylvia Pikkert (bemiddelaar Ouderschap na Scheiding) vertelt: “Ik merk dat er behoefte is aan coachingstrajecten. Wanneer ik vertel wat we allemaal bieden, merk ik dat de interesse groot is en dat men graag meer wil weten over de methodieken die we gebruiken.” Haar collega Lena Schipper vult aan: “Ook vanuit de Raad voor de Kinderbescherming is er behoefte om coachingstrajecten in te zetten. Wat doe je als bemiddeling mislukt? Zo kun je gescheiden ouders toch nog hulp bieden.”

Training voor professionals

Naast inhoudelijke vragen, kwamen er ook vragen over het aanmelden en verwijzen en de behoefte om zelf getraind te worden. Bijvoorbeeld om beter om te gaan met cliënten die in een vechtscheiding zitten. Kortom, het was een interessante middag en goed om te horen welke behoeftes er liggen en hoe we nog beter in de keten kunnen samenwerken. In de toekomst wordt er weer een informatiemiddag georganiseerd.