Nieuws

Van rollator naar peuter loopfietsje

2 okt 2020

Hoe gaaf is het wanneer in oude spullen weer nieuw leven geblazen wordt? Dat dacht theatermaker Mats Boswijk uit Groningen ook. Voor zijn zonen bedacht hij om van een oude rollator een loopfietsje te maken, het Matsie loopfietsje. Met succes, want er was zoveel vraag naar dat hij inmiddels meerdere peuter loopfietsjes heeft ontwikkeld.

Ondersteuning vanuit Handmade Hopes

Om het peuter loopfietsje ‘Matsie’ een groter podium te geven, heeft bedenker Mats ondersteuning gevraagd van Handmade Hopes, de leer- en werkvoorziening voor jongeren van Elker. Door de samenwerking kan de productie van het loopfietsje vergroot worden. Mossika Schuurman, projectmanager van Handmade Hopes heeft Mats leren kennen via de Sociale Groningse Ondernemers Challenge waar zij dit jaar beiden voor genomineerd zijn.
Mats hoeft hierdoor niet meer alleen op zoek te gaan naar oude rollators en het produceren van ‘Matsies’. Vanaf nu krijgt hij hulp van Handmade Hopes. De jongeren van de werkplaats van Handmade Hopes  gaan de rollators demonteren en vervolgens de onderdelen voor één loopfietsje bij elkaar zoeken. Alle losse onderdelen worden daarna weer naar de loods van Mats gebracht zodat hij alleen het laswerk zelf nog hoeft te doen. De loopfietsjes kunnen via Mats besteld worden, maar binnenkort zijn ze ook in de concept store van Handmade Hopes aan de Oosterstraat 28 in Groningen verkrijgbaar.

Bewustwording bij jongeren

Het nieuwe samenwerkingsproject is niet alleen goed voor de jongeren om nieuwe producten te leren maken, ze worden op deze manier ook meer bewust van het hergebruiken van spullen. Hoe ze voorheen niet omkeken naar oude rollators in een kringloopwinkel of bij het grofvuil, zo zijn ze inmiddels naar deze loopwagens op zoek.
Om de samenwerking goed te laten verlopen, zijn een aantal jongeren bij Mats in zijn loods geweest en hebben uitleg gekregen over hoe het proces van rollator naar het ‘Matsie’ loopfietsje in zijn werk gaat. De jongeren hebben vol enthousiasme zitten luisteren en zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan met de rollators. De eerste rollators zijn inmiddels door de jongeren zelf gedemonteerd. Elke rollator levert twee ‘Matsies’ op. Je kunt hier zelf een ‘Matsie’ bestellen.

Rollators gezocht

Heb jij zelf nog een rollator van je opa of oma staan, of ken je iemand waar de rollator op zolder staat te verstoffen? Handmade Hopes weet er inmiddels wel raad mee en neemt ze graag van je over. Neem voor het inleveren van rollators contact op met Mossika; m.schuurman@elker.nl of 06-30099638.