Nieuws

Update COVID-19 virus

15 mrt 2020

Op 4 maart en 10 maart heeft Elker de maatregelen die het RIVM heeft uitgesproken gevolgd. Direct na het uitbreken van het COVID-19 virus stelde Elker een crisisteam samen. We volgen steeds de landelijke richtlijnen. Nu deze op 15 maart aangescherpt zijn, heeft dat directe gevolgen voor de zorg en het onderwijs dat Elker levert. Ook wij willen er zoveel mogelijk aan doen om besmettingen te voorkomen. Lees hieronder welke aanpassingen wij tijdelijk uitvoeren.

Wat is er tijdelijk anders?

- Met ingang van maandag 16 maart gaat Portalis, incl. Handmade Hopes en De Werkplaats, voor de externe leerlingen tot 28 april dicht. Portalis blijft voor de interne leerlingen open. We stemmen hierbij af met de betrokken behandelinstelling wat verantwoord en haalbaar is.

- Het MKD in Haren en in Veendam gaat vanaf maandag 16 maart tot 28 april dicht.

- Wat betreft ambulante hulp thuis of bij Elker zelf, geldt dat indien er geen directe noodzaak is (denk aan veiligheidsrisico’s) contact/overleg/behandeling wordt uitgesteld dan wel telefonisch contact plaatsvindt. Als er wel reden is voor ontmoeting of bezoek vanwege veiligheidsrisico’s wordt eerst de gezondheidssituatie gecheckt.

- Alle trainingen, vergaderingen en bijzondere bijeenkomsten vervallen resp. worden uitgesteld dan wel telefonisch vorm gegeven. Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis (conform de richtlijnen van het RIVM). 

- We laten geen extern bezoek meer toe. In de praktijk is gebleken dat het vaak niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te behouden van en naar de bezoekruimtes. 

Meer informatie

Heb je vragen over de aanpak van het Corona-virus bij Elker? Neem dan contact met ons op via info@elker.nl