Nieuws

Uitnodiging meedenksessie gezinshuizen

8 jun 2022

Uitnodiging

Ben je gezinshuisouder, beleidsmaker van de gemeente, verwijzer, medewerker van een gecertificeerde instelling of ben je gewoon geïnteresseerd?

Denk dan met ons mee over uitbreiding van behandelgezinshuizen in de provincie Groningen!

Met het oprichten van een behandelgezinshuis in de provincie Groningen is er een nieuwe manier van kleinschalig verblijf met behandeling ontstaan. Dit is voor jeugdigen bij wie er sprake is van een verhoogd risico voor de ontwikkeling en die tijdelijk of niet meer thuis kunnen wonen. Zij verblijven maximaal een jaar in een behandelgezinshuis. Hierdoor voorkomen we op langere termijn de inzet van zwaardere hulp en werken we toe naar een duurzaam perspectief.  Het Jeugd Expertise Netwerk Noord Nederland (JENN) helpt ons met een financiële bijdrage, waardoor we behandelgezinshuizen in de provincie Groningen kunnen uitbreiden. 

Over dit onderwerp gaan we graag in gesprek op:

Donderdag 30 juni 2022 van 15:30 tot 17:00 uur bij Elker, Cantersveen 4 in Haren

Tijdens deze bijeenkomst ontvang je informatie over de mogelijkheden binnen een behandelgezinshuis. De enthousiaste eigenaren van het huidige behandelgezinshuis zullen hun ervaringen met je delen. Daarnaast willen wij met je sparren over verschillende onderwerpen. Hierbij kun je denken aan de match tussen deze vorm van verblijf en jeugdigen die tussen wal en schip dreigen te komen; de werving van gedreven mensen die zich 24/7 willen inzetten; leeftijden van te plaatsen jeugdigen en samenwerkingspartners.

 

Aanmelden

Wil jij met ons meedenken? Aanmelden kan tot 24 juni 2022 door een mail te sturen naar: t.haveman@elker.nl