Traumasensitief werken; zien en horen we wel alles?

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Traumasensitief werken; zien en horen we wel alles?

Geplaatst op: 13 december 2018

De sessies zitten vol. Schrijf je in het formulier in voor de reservelijst. 

 

Jaarlijks zijn er minimaal 119.000 kinderen slachtoffer van een vorm van kindermishandeling. Helaas blijft een groot deel onzichtbaar. Wat kun je als professional doen wanneer er een vermoeden van trauma is en het proces naar herstel hapert? Het Traumateam van Elker nodigt je uit voor de informatiebijeenkomst Traumasensitief werken op donderdag 31 januari in Groningen. Traumasensitief werken geeft kinderen de kans om zich veilig te ontwikkelen.

Niet elke ingrijpende gebeurtenis is traumatisch. Terwijl sommige kinderen de nodige veerkracht hebben om te herstellen, krijgen andere kinderen klachten die een indringende en doorlopende invloed heeft op hun gehele functioneren. Hun beeld over zichzelf en de wereld om hen heen is beschadigd en kan langdurige gevoelens van stress creëren. Van de opvoeder en omgeving vraagt dit iets specifieks om bij aan te sluiten. Wat kan een professional doen wanneer er een vermoeden van trauma is en het proces naar herstel hapert?

In deze informatiebijeenkomst voor professionals worden de signalen en complexiteit van trauma besproken en het motiveren en behandelen ervan. Aanvullend vindt er een uitwisseling plaats van verschillende vormen van individuele en groepsbehandeling waarbij er niet alleen aandacht is voor het getraumatiseerde kind maar ook voor de opvoeder.

Om zoveel mogelijk professionals de mogelijkheid te geven om bij de informatiebijeenkomst aan te sluiten organiseert het traumateam van Elker  twee bijeenkomsten op donderdag 31 januari: van 13.15 uur tot 15.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en van 15.15 uur tot 17.00 uur ( inloop vanaf 15.00 uur). De informatiebijeenkomst vindt plaats op onze locatie aan de Haydnlaan 6 (Pand A) te Groningen. 

Onderstaande sprekers komen o.a. aan bod;

  • Gryte Reining, Jannetta van Stralen en Anne Koning (GZ-psycholoog en EMDR-therapeut)
  • Anneke Wiggemans (speltherapeut) 
  • Carien Scheepstra (gezinsbehandelaar)
  • Natasja Bus (Cognitief Gedragstherapeutisch Medewerker & Trainer Zorgen voor getraumatiseerde kinderen)

Geïnteresseerd in de informatiebijeenkomst over trauma? Meld je snel hieronder aan. De bijeenkomst tussen 13.15 - 15.00 uur is vol! Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar tijdens de tweede bijeenkomst.

Informatiebijeenkomst Traumasensitief werken