Terugblik bijeenkomst Traumasensitief Werken

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Terugblik bijeenkomst Traumasensitief Werken

Geplaatst op: 03 februari 2019

Op 31 januari organiseerde het team Trauma van Elker een bijeenkomst voor ruim 70 professionals (intern en extern). Centraal stond hoe we bij Elker traumasensitief werken toepassen.

De bijeenkomst startte met een uitleg over de impact en gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Aansluitend kregen de deelnemers de gelegenheid om twee workshops te volgen. Hierbij was aandacht voor verschillende vormen van traumabehandeling. We ontvingen veel positieve reacties, het geeft energie om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Werken in de jeugdzorg brengt complexe vraagstukken met zich mee en wanneer we ieder vanuit onze eigen expertise adequaat met elkaar samenwerken, kunnen we de ontwikkeling van kinderen in de knel zo goed mogelijk bijsturen. Vanuit het Traumateam denken we daarbij graag met andere organisaties mee.

Mocht je vragen over een casus hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via Aanmelding & Advies van Elker.

Ook kunnen we ons voorstellen dat voor sommige professionals de behoefte aanwezig is om het binnen de eigen organisatie nog eens te hebben over de complexiteit van traumasensitief werken. Afgelopen periode hebben we bij verschillende ketenpartners in het team mogen aansluiten waarbij er naast de voorlichting over traumasensitief werken ook ruimte was om casussen te bespreken. Wil je dat we ook bij jouw organisatie langskomen? Zodat je meer beeld en handvatten krijgt omtrent de overwegingen die wij maken? Laat het ons weten! We komen graag bij je langs.