SummersCool!

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

SummersCool!

Geplaatst op: 12 augustus 2014

Vrolijke djembe-muziek, de geur van barbecue en een hoop lachende tieners! Een zomer vol activiteiten; SummersCool 2014 was ook dit jaar weer een groot succes in Het Poortje Jeugdinrichtingen.

Een zomer vol activiteiten

SummersCool is een activiteitenprogramma voor jongeren die bij Wilster Intensieve Jeugdzorg, een specialisatie van Het Poortje, zijn geplaatst. Alle jongeren die in de jeugzorgplus instelling verblijven gaan naar de interne school Portalis Onderwijs en Arbeidstoeleiding. Én net als bij reguliere scholen, hadden ook deze jongeren zomervakantie. Zij gingen er niet even met hun ouders of vrienden tussenuit, maar bleven binnen de muren van de instelling. Om deze jongeren toch een leuke vakantie te bezorgen en hen nieuwe ervaringen op te laten doen, werden de afgelopen vijf weken verschillende activiteiten georganiseerd.

De jongeren konden zelf kiezen aan welke activiteiten zij mee wilden doen. Er is ieder jaar voor ieder wat wils! In de eerste week van SummersCool zijn er jongeren op kamp geweest, zodat zij konden wennen aan het niet naar school gaan. Stoere meiden hebben hun angsten overwonnen door op een paard te stappen en er zijn jongens die schildertalent bleken te hebben. Ook kon er mee worden gedaan aan activiteiten zoals rapteksten schrijven, cupcakes bakken, nailart, zumba en djembe.

REPORTAGE RTV Noord

RTV Noord heeft een reportage gemaakt over SummersCool 2014, bekijk de reportage via deze link.