Nieuws

Streetfit

7 okt 2020

StreetFit staat voor veelzijdige & kleurrijke voetbalevents door Groningen, Drenthe en Friesland. Van 7 vs. 7 in Winschoten tot aan boardingvoetbal in het centrum van Groningen. Veelzijdig door voetbal aan te kleden met o.a. livemuziek, een fotoshoot door een topfotograaf en een gezond buffet na afloop van de wedstrijden.

StreetFit 2.0

In 2020 wil StreetFit de beweegimpact op de deelnemers verder vergroten. De achterliggende gedachte van StreetFit: meedoen, vriendschap, sportiviteit, viering van het (sport)leven leent zich als thema bij uitstek om extra beweegminuten te realiseren bij de beoogde doelgroep. Om dit doel te bereiken wordt er aan elke speelronde een thema gekoppeld. In aanloop naar het toernooi, tijdens voorbereidende training(en) en op de speeldag zelf staat het gekozen thema centraal. Deze thema’s hebben betrekking tot het vinden van aansluiting bij het verenigingsleven. De beoogde doelgroep van Streetfit kampt met verschillende drempels die hen ervan weerhoudt om aansluiting te vinden bij een sportclub. De volgende thema’s worden gehanteerd: zelfvertrouwen, identiteit, gezondheid, grenzen, samenwerken en vriendschap.

Jongeren van Elker doen ook mee!

Al een tijdje doet ook een team van Elker mee. Afgelopen toernooi had het team van Elker zelfs gewonnen. Joost Lutke (pedagogisch medewerker) vertelt: “Het is ontzettend leuk om te doen. We vertrekken samen met de bus vanaf de Haydnlaan en hebben dan een hele gezellige en sportieve middag. De groep is altijd wisselend maar er zijn ook jongeren die meerdere keren meedoen.”