Scholingsbijeenkomst rechten en plichten van pleegouders

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Scholingsbijeenkomst rechten en plichten van pleegouders

Geplaatst op: 19 mei 2016

Of je er nu bewust voor kiest of er toevallig ‘in rolt’, als pleegouder heb je de verantwoordelijkheid voor een kind van andere ouders. Je wilt je pleegkind een warm thuis bieden en de nodige bescherming. Tegelijkertijd loop je als pleegouder soms tegen ingewikkelde wetgeving aan. Wat zijn de rechten en plichten van pleegouders eigenlijk? Hoe kunnen pleegouders de belangen van hun pleegkinderen behartigen? Wat is een geschillenregeling en hoe werkt deze?

Mariska Kramer werkt al jaren als advocaat in de jeugdzorg en houdt zich bezig met de rechten van (pleeg)kinderen en (pleeg)ouders. Zij schrijft boeken en publiceert regelmatig over dit onderwerp.

Stichting Pleegwijzer en Elker pleegzorg hebben Mariska Kramer uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdagavond 16 juni speciaal voor alle pleegouders uit de provincie Groningen, omdat het belangrijk is dat alle pleegouders weten wat voor rechten zij hebben.

Tijdens deze bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan Mariska Kramer en kunnen pleegouders per mail hun vragen opsturen zodat zij deze kan beantwoorden tijdens de avond.

Pleegouders uit de provincie Groningen kunnen zich hier aanmelden.