Nieuws

Portalis VSO Groningen deels open voor examenleerlingen

28 apr 2020

Terwijl de scholen van het voortgezet onderwijs nog zeker tot 2 juni dicht zijn, is Portalis VSO Groningen, naast het lesgeven op afstand, weer voorzichtig het onderwijs op locatie aan het oppakken. Natuurlijk met de richtlijnen van het RIVM en het protocol dat opgesteld is door Elker en Portalis in het achterhoofd.

Thuisonderwijs niet voldoende

Voor sommige leerlingen is het volgen van onderwijs vanuit huis niet voldoende. Bijvoorbeeld vanwege concentratieproblemen of het veelvuldig nodig hebben van instructies van een docent. Door de staatsexamens die vanaf eind mei gepland staan, is deze situatie voor een aantal leerlingen geen goed vooruitzicht. Daarom heeft Portalis VSO Groningen in overleg de school deels weer open mogen doen. Op dinsdagochtend en donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur komen er sinds twee weken vier examenleerlingen lessen volgen op locatie. De tafels staan allemaal minimaal anderhalve meter uit elkaar, te vergelijken met een examenopstelling.

Kleine stappen in de goede richting

De lessen worden verzorgd door docente Stephanie. ‘’Ik merk dat de leerlingen die nu komen hier veel baat bij hebben. Dat geeft voldoening. Zonder deze intensievere begeleiding was het ze vrijwel zeker niet gelukt om zich op de juiste manier voor te bereiden op de examens. Op deze manier kunnen we de leerlingen weer motiveren en worden er kleine stappen in de goede richting gezet.’’

Naast het verzorgen van de lessen op locatie, geeft Stephanie op de rest van de schooldagen les op afstand. Net als de andere docenten van Portalis VSO Groningen. 

Een stukje duidelijkheid en structuur. Dat geeft rust en doet zeker deze leerlingen goed.