Opening Week vd Pleegzorg: Maarten van der Weijden

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Opening Week vd Pleegzorg: Maarten van der Weijden

Geplaatst op: 27 oktober 2016

Olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden opent de Week van de Pleegzorg 2016 op zaterdagmiddag 29 oktober. Maarten springt samen met pleegkinderen en pleegouders met een grote plons in het water van het zwembad in Hoorn. Pleegzorg is soms ook een sprong in het diepe. Voor het pleegkind en voor de pleegouders.

 

Campagneresultaten

Bij de aftrap van de Week van de Pleegzorg maakt Els Rienstra bestuurslid en portefeuillehouder pleegzorg bij Jeugdzorg Nederland de resultaten bekend van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’; de landelijke campagne om pleegouders te werven die vorig jaar in september is gestart.

 

Week van de Pleegzorg 2016

De landelijke Week van de Pleegzorg die loopt tot en met 6 november wordt voor de tweede keer georganiseerd en staat dit jaar in het teken van pleegouders werven pleegouders. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd.

In heel het land worden tijdens deze week ook alle pleegouders bedankt voor hun inzet met bijvoorbeeld speciale workshops of een dagje gratis naar het zwembad tijdens deze week.

 

Programma Week van de Pleegzorg provincie Groningen

  • Gratis dagje zwemmen voor pleeggezinnen in zwembad de Kalkwijck te Hoogezand
  • Wervingsactie in Winschoten, Zuidhorn en stad Groningen. Elker Pleegzorg is dringend op zoek naar nieuwe pleeggezinnen in de provincie Groningen. Er worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd op:

Maandag 31 oktober: De Boschpoort, Het Boschplein 2, 9671 GB Winschoten  20.00 – 22.00 uur

Dinsdag 1 november: Paviljoen Sterrebos, Helperzoom 3, 9722 BD Groningen 20.00 – 22.00 uur

Donderdag 3 november: Zalencentrum Balk, de Gast 39, 9801 AB Zuidhorn    20.00 – 22.00 uur

Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer info: pleegzorg@elker.nl